Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

de merisor in Prajituri, 9 Oct 2015 | 1571 vizualizari

 

Ca imi plac foile caramel coapte pe dosul tavii am mai zis.
Asa ca m-am gandit sa le asortez de data aceasta cu o crema de branza cu piersici dintr-un compot buuuun, de la Sun Food Fructe si Legume.
Mergeau si niste caise, dar n-am avut, insa a iesit tare buna si cu piersicile

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 g unt(82%)
  • 2 oua
  • sare
  • 850-900 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • Pentru crema:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 820 g compot de piersici de Sun Food Fructe si Legume
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot:

Pentru foi, caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam  laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie.

Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la rece.

Aducem untul la temperatura camerei si il lasam sa se inmoaie bine, apoi il spumam cu putina sare, adaugam ouale si amestecam bine.

Peste acest amestec, adaugam siropul de zahar ars, bicarbonatul stins in otet, apoi incorporam treptat faina.

Framantam un aluat nelipicios si usor moale, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il impartim in trei.

Intindem fiecare parte de aluat pe masa infainata, in cate o foaie cat dimensiunea tavii, o rulam pe sucitor si o transferam pe dosul tavii.

Coacem fiecare foaie cate 5-6 minute la 180 de grade.

Pentru crema, amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta si putina sare, apoi o mixam impreuna cu mascarponele, cateva minute.

Scurgem piersicile din compot, le taiem in cuburi mai micute si le adaugam in crema,  cu grija sa nu le strivim.

Impartim crema in doua si o intindem intre foile caramel.

Acoperim prajitura cu folie, adaugam niste greutati deasupra sa se preseze bine si o dam la rece cateva ore, pana cand foile se fragezesc si prajitura se poate portiona frumos.

O ornam cu zahar pudra si o savuram cu placere, alaturi de cafea sau ceai, dar va spun ca merge foarte bine si cu o cana de iaurt, nefiind prea dulce.

 

 

TIPS-URI

1

Daca branza nu este usor zemoasa, crema se poate dilua ca cativa stropi din zeama de la compot

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-0
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-1
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-2
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-3
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-4
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-5
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-6
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-7
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-8
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-9
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-10
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-11
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-12
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-13
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-14
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-15
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-16
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-17
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-18
Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot-19

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (44)

cristeena20

cristeena20 1

16.10.2015, 11:58

bunaaaa!!!

Panacris

Panacris 1

03.12.2015, 18:00

Xandrinne

Xandrinne 1

22.12.2015, 08:07

Ce frumos arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!