Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 4 Iul 2010 | 11062 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri miere
  • 150 g zahar
  • 450 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie

Crema:

  • 3 oua
  • 450 ml lapte
  • vanilie
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 100 g unt sau 75 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie:


MOD DE PREPARARE:

Foile:oul,untul,laptele,mierea,zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca putin cu telul,apoi se pune pe foc mic amestecand continuu.

Se lasa pe foc pana se incalzeste putin si zaharul se topeste.Amestecul se toarna peste faina,se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se framanta un aluat potrivit de tare.Se formeaza o bila care se imparte in 4,se intind patru foi pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii timp de 5min(depinde de aragaz).Foile se scot din cuptor si se pun pe o suprafata plana pentru a se racii.


Crema:ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste ou,apoi se transfera totul in cratita in care a fiert laptele si se pune la foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca mai tare.Daca folositi unt frecati-l putin si puneti-l peste crema si mixati,iar daca folositi frisca :se bate spuma si se incorporeaza in crema racita bine.

Se imparte crema in 4 parti si se ung cele 3 foi,ultima trebuie  sa ramana fara crema.Peste prajitura se pune un tocator si o greutate si se lasa pana a doua zi pentru a absorbi crema.A doua zi se taie in doua pe latime,se unge una din parti cu crema si se pune cealalta parte,se pune tocatorul si greutate si se mai lasa 2 h!Se proportioneaza dupa preferinta
OBS:prajitura se poate lasa nesuprapusa,dar trebuie taiate mai late bucatile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

05.07.2010, 22:41

delicioasa tare

Bunica 1

12.07.2010, 12:53

E delicioasa ! Foile cu miere au o aroma aparte N-am mai facut de vreo 10 ani prajitura asta. Merita incercata, va asigur ce n-o sa va para rau

silvi0ara 1

12.07.2010, 13:39

E o bunatate,o fac si eu doar ca intre foi pun si un strat de gem de caise.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac