Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness

de sandytza in Prajituri, 2 Noi 2009 | 63473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
    • 100 gr zahar tos
    • 100 ml apa
    • 2 galbenusuri
    • 100 gr zahar pudra
    • 1 plic praf de copt
    • 100 gr margarina
    • 450 gr faina
    Pentru crema
    • 300 gr unt
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 oua
    • 150 ml frisca lichida
    • 2 lingurite de ness
    Pentru glazura
    • 100 gr ciocolata pudra sau cacao amestecata cu zahar pudra
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura cu varf de margarina
    • 2-3 linguri apa fierbinte
     
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness:

Se prepara foile. Se pune zaharul tos intr-o craticioara si se pune pe foc. Se lasa pana se caramelizeaza apoi se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca bine pana se dizolva tot zaharul apoi se lasa la racit.


Separat intr-un bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul pudra si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine pana devine ca o spuma.


Se adauga margarina si se amesteca bine, dupa care se adauga caramelul racit. Se adauga faina amestecand continu , iar cand incepe sa se lege se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina. Se framanta bine adaugand faina daca se lipeste , apoi se imparte aluatul in patru parti egale.Se intind patru foi pe dosul tavii tapetate cu ulei si faina si se coc in cuptor la 180 grade timp de 5-7 minute.


Se dezlipeste de pe tava imediat ce s-a scos din cuptor pana nu se intareaste ca sa nu se rupa. Aveti nevoie de un cutit cu lama lunga sa ajunga dintr-o parte in alta a tavii si incepeti dintr-un capat si radeti pe sub foaie pana in celalalt capat.


Se prepara crema. Se pune intr-un bol untul su zaharul pudra si galbenusurile si se amesteca bine pana untul devine spuma iar zaharul nu se mai simte.Intre timp se adauga si nessul. Albusurile se bat spuma si se adauga peste crema. Se amesteca bine apoi se adauga frisca batuta continuand amestecul pana devine o crema omogena.


Se umplu foile. Se incepe cu prima foaie , se pune crema, apoi a doua foaie , iar crema si tot asa pana cand terminam cu a patra foaie.


Se prepara glazura. Se amesteca ciocolata pudra cu uleiul si margarina la temperatura camerei , apoi se adauga treptat cate o lingura de apa fiarta. Se amesteca bine si se toarna peste prajitura.


Se da la rece cateva ore inainte de a se servi pentru ca foile trebuie sa se inmoaie.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10112
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10113
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10114
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10115
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10116
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10117
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10118
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10119
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10120
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10121
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10122
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10123
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10124
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10125
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10126
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10127
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10128
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10129

COMENTARII (29)

danakarin 1

19.12.2012, 20:06

nebunie ! Bravo, Bravo !

Bya Ralu 1

07.07.2013, 11:41

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 19:07

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27