Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness

de sandytza in Prajituri, 2 Noi 2009 | 63958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
    • 100 gr zahar tos
    • 100 ml apa
    • 2 galbenusuri
    • 100 gr zahar pudra
    • 1 plic praf de copt
    • 100 gr margarina
    • 450 gr faina
    Pentru crema
    • 300 gr unt
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 oua
    • 150 ml frisca lichida
    • 2 lingurite de ness
    Pentru glazura
    • 100 gr ciocolata pudra sau cacao amestecata cu zahar pudra
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura cu varf de margarina
    • 2-3 linguri apa fierbinte
     
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness:

Se prepara foile. Se pune zaharul tos intr-o craticioara si se pune pe foc. Se lasa pana se caramelizeaza apoi se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca bine pana se dizolva tot zaharul apoi se lasa la racit.

Separat intr-un bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul pudra si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine pana devine ca o spuma.

Se adauga margarina si se amesteca bine, dupa care se adauga caramelul racit. Se adauga faina amestecand continu , iar cand incepe sa se lege se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina. Se framanta bine adaugand faina daca se lipeste , apoi se imparte aluatul in patru parti egale.Se intind patru foi pe dosul tavii tapetate cu ulei si faina si se coc in cuptor la 180 grade timp de 5-7 minute.

Se dezlipeste de pe tava imediat ce s-a scos din cuptor pana nu se intareaste ca sa nu se rupa. Aveti nevoie de un cutit cu lama lunga sa ajunga dintr-o parte in alta a tavii si incepeti dintr-un capat si radeti pe sub foaie pana in celalalt capat.

Se prepara crema. Se pune intr-un bol untul su zaharul pudra si galbenusurile si se amesteca bine pana untul devine spuma iar zaharul nu se mai simte.Intre timp se adauga si nessul. Albusurile se bat spuma si se adauga peste crema. Se amesteca bine apoi se adauga frisca batuta continuand amestecul pana devine o crema omogena.

Se umplu foile. Se incepe cu prima foaie , se pune crema, apoi a doua foaie , iar crema si tot asa pana cand terminam cu a patra foaie.

Se prepara glazura. Se amesteca ciocolata pudra cu uleiul si margarina la temperatura camerei , apoi se adauga treptat cate o lingura de apa fiarta. Se amesteca bine si se toarna peste prajitura.

Se da la rece cateva ore inainte de a se servi pentru ca foile trebuie sa se inmoaie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10112
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10113
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10114
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10115
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10116
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10117
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10118
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10119
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10120
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10121
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10122
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10123
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10124
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10125
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10126
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10127
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10128
retete culinare - Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness 10129

COMENTARII (29)

danakarin 1

19.12.2012, 20:06

nebunie ! Bravo, Bravo !

Bya Ralu 1

07.07.2013, 11:41

Krystyan Trendy 1

20.11.2013, 19:07

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D