Prajitura cu frisca si capsuni

de ela in Prajituri, 23 Mai 2011 | 4255 vizualizari

 

la multi ani! sotului meu,pe care il mai cheama si Constantin....la multi ani,tuturor Constantinilor si Elenelor....cu intarziere:))

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:
  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri faina,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare
PENTRU CREMA:
  • 375(400)gr iaurt natural,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 4 linguri zahar pudra,
  • esenta de vanilie dupa gust,
  • 4 linguri gem de capsuni,
  • 1plic gelatina(+2linguri de zahar),
PENTRU DECOR:
  • 500 gr capsuni,
  • 1plic gelatina(+2linguri zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si in final incorporam faina.

Ungem o tava cu margarina si tapetam cu faina,in care turnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 20minute,aproximativ(depinde de cuptor).Scoatem si lasam sa se raceasca in tava.

Pregatim gelatina,dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.

Batem frisca cu intaritorul de frisca,adaugam iaurtul,zaharul pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie si mixam bine.Adaugam si gelatina,racita bine si mai mixam putin.

Ungem blatul cu gemul de capsuni si deasupra punem crema si nivelam bine.Asezam capsunile taiate dupa preferinta,apoi turnam gelatina preparata cu putin inainte(sa fie inca calduta).

Lasam la rece cateva ore inainte sa taiem.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu frisca si capsuni-0
Prajitura cu frisca si capsuni-1
Prajitura cu frisca si capsuni-2
Prajitura cu frisca si capsuni-3

COMENTARII (40)

elena1988

elena1988 1

23.05.2011, 22:02

deyutzky

deyutzky 1

24.05.2011, 14:40

La multi ani! foarte frumoasa prajiturica

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

24.05.2011, 18:16

foarte frumoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!