Prajitura cu gem de prune si migdale

de -Licurici- in Prajituri, 15 Iul 2015 | 916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri gem de prune
  • o cana zahar
  • o cana apa minerala
  • o jumatate de cana de ulei
  • un praf de sare
  • 2 cani faina
  • un praf de copt
  • o lingura cacao
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 g fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si migdale:

  • Se amesteca gemul cu zaharul, apoi se adauga apa minerala, uleiul si un praf de sare.
  • Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul, apoi se adauga, putin cate putin, peste prima compozitie.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava, se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit, pentru 15 min.
  • Dupa 15 min, se scoate tava si se presara fulgii de migdale, apoi se mai baga la cuptor pentru 20 de min.
  • Se poate verifica daca este gata cu o scobitoare, daca nu o mai lasam 5-10min.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390907
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390908
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390909
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390910
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390911
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390912
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390913
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390914
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390915
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390916
retete culinare - Prajitura cu gem de prune si migdale 390917

COMENTARII (12)

mirela0911 1

17.07.2015, 12:44

Ce buna trebuie sa fie!

diaconta 1

17.07.2015, 22:32

Ce prajitura buna

-Licurici- 1

18.07.2015, 09:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D