Prajitura cu gem si bezea

de VanessaAli in Prajituri, 6 Feb 2017 | 4982 vizualizari

 

O prajitura foarte rapida si usoara, dar aspectuoasa totodata.
Este prima data cand fac o prajitura cu bezea si sunt foarte incantata de rezultat. Ma asteptam sa fie foarte dulce, dar este echilibrata. Merge perfect cu o cana de ceai sau cafea, precum si simpla.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana ( de 200 ml) de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu +otet
  • aprox. 10 linguri pline cu faina
  • 1 praf de sare
  • Gem de dude ( sau orice gem acrisor ):un borcan.

Bezea:

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 150 g cocos
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Pregatim blatul

Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem faina, pana cand compozitia devine ca cea de chec (o smantana mai groasa).

Turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 de minute sau pana cand e aproape gata, dar nu complet copt.

Bezeaua

Batem albusurile bine cu un praf de sare si zaharul. Incorporam apoi cocosul si zeama de lamaie.

Dupa ce blatul e copt, il acoperim cu gemul si bezeaua si mai dam la cuptor cca. 10 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste.

 Scoatem apoi si lasam la racit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Diva&Gaby.co(prajitura cu morcov si bezea cu nuci)