Prăjitură cu gem şi nucă(2)

de gaby_duceag in Prajituri, 23 Mai 2010 | 5209 vizualizari

 

una dintre cele mai simple, rapide şi fragede prăjiturele

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 4 linguri unt topit
  • 6 linguri zahăr
  • 150 ml. apă călduţă
  • 450 gr. făină albă
  • 1 plic praf copt
  • coajă rasă de lămâie
  • o mână nucă uşor prăjită
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu gem şi nucă(2):

Se amestecă ouale cu zaharul, se adaugă  untul, apa caldă, vanilia, coajă de lămâie şi făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Se dă deoparte puţin din cocă pentru  a rade pe deasupra iar din ce a rămas se face o foaie în forma tăvii pe care o aveţi. Se pune în tava unsă şi tapetată în prealabil, se întinde uniform un  strat de gem (eu am făcut-o cu gem de prune), deasupra nucă prăjită fărâmată. Coca dată deoparte se mai amestecă cu puţină făină ca să fie mai tare şi se rade pe răzătoarea mare pe deasupra, uniformizând. Se dă la cuptor cam 40 minute şi când e gata se pudrează.

 

 

TIPS-URI

1

eu am făcut din coca oprită, grilaj, n-am mai ras-o

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu gem şi nucă(2)-0
Prăjitură cu gem şi nucă(2)-1
Prăjitură cu gem şi nucă(2)-2
Prăjitură cu gem şi nucă(2)-3

COMENTARII (15)

Ina

Ina 1

24.05.2010, 16:55

buna rau, eu ii zic raioasa

ionix

ionix 1

24.05.2010, 20:05

eh... ti-ai rasfatat piticii numai cu bunataturi iar cand le faci ceva mai simplu stramba din nas... tsk tsk tsk.. pupici pt piticii cei superbi

mena29

mena29 1

26.05.2010, 21:49

Gabi e mai buna asa fara cioco si frisca,mie-mi ploua in gura deja

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!