Desert prajitura Harissa

de Criss in Prajituri, 12 Ian 2012 | 64852 vizualizari

 

Prajitura harissa sau harisi este o reteta arabeasca (a nu se confunda cu "harissa", o pasta de ardei iute tunisiana, atat de iute incat simti ca iti ia gura foc. Trust me, am gustat-o la ea acasa si mi-au dat lacrimile. :) Dar harissa/harisi de care va vorbesc eu acum e o prajitura cu gris, insiropata, dulce si foarte buna. Si se face foarte simplu si rapid. Am vazut mai intai aceasta prajitura la Alison si chiar alaltaieri ma gandeam sa fac in week-end prajitura. Insa ieri dimineata am vazut prajitura si pe blogul Nadinei asa ca am zis gata: o fac chiar azi, nu mai astept pana in week-end.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet unt moale (200 g)
  • 3 cani gris (toate ingredientele le-am masurat cu o cana de 300 ml)
  • 1/2 cana zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 cana iaurt natural
  • 2 plicuri praf de copt
  • migdale
  • fulgi de cocos
  • Pentru sirop:
  • 2 cani apa
  • 2 cani zahar
  • zeama de la 1 lamaie (am pus o lamaie si jumatate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Harissa:

Iaurtul se amesteca cu praful de copt. In 3-4 minute isi va dubla volumul. Untul moale (se poate topi) se amesteca cu grisul. Se adauga iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie. Se toarna amestecul intr-o tava de yena unsa cu unt. Cu un cutit se traseaza patratele. Pe fiecare patratica se pune cate o migdala. Eu am portionat-o destul de grosolan. Ar fi aratat mai bine intr-o tava rotunda, insa tava mea nu e suficient de inalta, astfel ca am preferat sa o coc in tava dreptunghiulara. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 45 minute.

Pentru sirop, se amesteca apa cu zaharul si zeama de lamaie si se fierbe siropul 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. 

Dupa cele 45 minute, se scoate prajitura si se toarna tot siropul peste ea. Nu va temeti ca innecati prajitura :D. va absorbi tot siropul. Se pudreaza cu fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Harissa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

sandra 1

01.02.2012, 02:58

aha...probabil trebuia mai mult sirop, in fine...principalul e ca s-a mancat!

IasminaGeorgiana 1

22.05.2018, 21:30

am incercat reteta si am fost dezamagita. dupa ce am adaugat tooate ingredientele si le-am amestecat compozitia a iesit la fel de groasa cum e cea pentru salam de biscuiti. ceea ce mi se pare ciudat pentru o prajitura care trebuie sa creasca si sa se umfle grisul. nu stiu cum v-a iesit voua cu 3 cani de gris si una de iaurt.

Criss 1

05.06.2018, 15:18

IasminaGeorgiana, prajitura iese perfect dupa aceasta reteta. Daca te uiti la imagini, se vede ca are o compozitie vartoasa. Dar dupa coacere prajitura se insiropeaza si dupa ce absoarbe intreaga cantitate de sirop, care nu e putin, undeva la 600 ml, prajitura va avea o textura perfecta.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Harisa