Sirop de trandafiri

de Constelatialeu in Sirop / Compot, 7 Iun 2021 | 3976 vizualizari

 

Cand zici trandafiri te gandesti la o multitudine de soiuri si culori, dar nu orice trandafir se preteaza pentru dulceturi si siropuri. Eu am in gradina 2-3 tufe de trandafiri  speciali pentru dulceata, le-am plantat acum 2 ani, abia acum au inceput sa faca flori, asa ca am asteptat cuminte sa infloreasca, am adunat florile, rand pe rand, ca asa infloresc, nu toate deodata, le-am pastrat la frigider pana am facut cantitatea dorita, adica 150 g de petale. Anul asta am zis sa testez siropul, dulceata am de anul trecut ( am vecini buni care m-au cadorisit cu petale ), am facut mai multa, ca am avut si materie prima. Siropul are o culoare superba, pacat ca atunci cand il diluezi cu apa minerala sa-l bei isi pierde din culoare, dar tot delicios este.

 

INGREDIENTE

  • 150 g petale de trandafiri pentru dulceata
  • 1 kg de zahar
  • 800 ml apa
  • 1 lingurita sare de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Cum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una si le-am scuturat de eventualele gazulite si impuritati ( e o munca de chinez mic, dar merita efortul), le-am asezat intr-un vas de sticla. Zaharul cu 500 ml de apa si libgurita de sare de lamaie le-am pus intr-o craticioara  si le-am pus la fiert, cand a inceput sa cllocoteasca bine si zaharul sa topit, am turnat peste petalele de trandafiri. Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei, apoi am acoperit vasul de sticla cu un capac si am lasat la macerat 24 ore. Dupa 24 de ore am strecuratsiropul de petale, am stros petalele. Peste petalele raamse am adaugat 300 ml apa si am pus la fiert, cca 15 min din momentul in care incepe sa fiarba. Am strecurat din nou siropul de petale si am stors bine petalele, am amestecat cele doua siropuri si am pus cratita pe foc sa fierba, eu am fiert de o consistenta cat sa curga-n fir siropul pe de lingurita ( se vede pe fotografie), asta este testul, am stins focul, deja aveam pregatite sticultele( spalate si terilizate in cuptorul incalzit) si am turnat siropul fierbinte in sticlute. Am strans bine capacele, am acoperit cu un servet mai gros si am lasat la racit siropul. Este delicios int-o zi de vara torida, cu apa minerala si-un cub de ghiata sau folosit la diverse creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

10.06.2021, 10:48

Super!

RuxyRux 1

10.06.2021, 21:24

Il ador!!!! E o minunatie dulce!

mirela0911 1

20.06.2021, 21:12

Faina culoare si ce aroma minunata!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri