Prajitura cu glazura de ciocolata

de nyana in Prajituri, 19 Noi 2009 | 4056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300g faina
  • 200g unt
  • 300g zahar
  • 150ml lapte, plus 20 ml
  • 1 plic praf de copt
  • 20g cacao
  • 200g ciocolata rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de ciocolata:

Intr-o craticioara punem laptele,zaharul, zaharul vanilat, untul si un praf de sare. Punem pe foc. Dupa ce da in clocot amestecam incontinuu,pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca,adaugam galbenusurile, albusurile batute spuma tare si amestecam. Punem faina impreuna cu praful de copt.

Folosim o forma rotunda, o ungem cu unt si turnam trei sferturi din compozitie. In compozitia ramasa punem cacaua cernuta si omogenizam ffff bine.Turman in tava din loc in loc.

Coacem 40 de minute la foc moderat.

topim ciocolata rasa iun 20 ml de lapte pe foc mic. Dupa ce scoatem prajitura din tava, turnam ciocolata peste ea.

 

 

TIPS-URI

1

se foloseste ciocolata amaruie 70% cacao

2

dak avem frisca lichida  putem topi ciocolata in 2-3 linguri de frisca lichida

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu glazura de ciocolata 10813
retete culinare - Prajitura cu glazura de ciocolata 10814

COMENTARII (2)

liana_geicu 1

19.11.2009, 18:22

as manca si eu din prajiturica ta!

Michelle 1

20.11.2009, 19:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55