Prajitura cu glazura si nuca

de aalliinnaa07 in Prajituri, 24 Ian 2013 | 1268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 250 g zahar
  • 5 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 ou

Pentru glazura

  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 5 linguri lapte
  • 1 esenta rom
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de cacao
  • nuca macinata/nuca de cocos/alune macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura si nuca:

Amesteci margarina cu zaharul, adaugi oul, mierea, praful de copt, laptele si treptat faina.Obtinem un aluat care nu trebuie sa fie moale.Coci aluatul in tava unsa si tapetata.Dupa ce se raceste taiem prajitura in bucati patrate sau rotunde.

Glazura: Amestecam laptele cu zaharul, cacaoa si ciocolata rupta bucati, se pune la fiert, se dau 2-3 clocote.Si imediat se incorporeaza margarina si esenta de rom.

Dam fiecare bucata prin glazura, apoi tavalim bucatile prin nuca macinata.Se lasa pana a doua zi sa patrunda bine glazura in prajitura.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu glazura si nuca 199743
retete culinare - Prajitura cu glazura si nuca 199744
retete culinare - Prajitura cu glazura si nuca 199745

COMENTARII (14)

Rocsi 1

25.01.2013, 20:39

Foarte buna

Cris2711 1

26.01.2013, 00:28

ce bine arata

babi5 1

12.02.2013, 10:17

Bunuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29