Prajitura cu iaurt

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 27 Iul 2011 | 5070 vizualizari

 

Aveam pofta de ceva dulce, dar nu aveam chef sa fac ceva complicat, mi-am zis sa fac un pandispan, insa m-am uitat in frigider, mai aveam 3 oua si un iaurtel de capsuni scos cu o seara inainte pentru andutu, pe care nu l-a papat, asa ca nu l-am aruncat si am zis sa-l bag in prajitura, a iesit o pufosenie de prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 9 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 iaut mic de capsuni ( 125 g)
  • ~ 100 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • sirop de capsuni de pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura, adaugam apoi in ce-a ramas galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de copt si omogenizam compozitia, la sfarsit punem si esenta. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu un strop de ulei, apoi punem bezeaua intr-o siringa sau punga si o punem usor peste compozitie, dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la foc mic, facem testul cu scobitoarea. Cand s-a racit o taiem si punem sirop de capsuni peste bezea. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt-0
Prajitura cu iaurt-1
Prajitura cu iaurt-2

COMENTARII (28)

mamaieelena

mamaieelena 1

29.07.2011, 08:34

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

30.07.2011, 22:06

multumesc tuturor pt aprecieri

adry88

adry88 1

10.08.2011, 12:22

excelent de buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!