Prajitura cu iaurt si fructe goji

de _Alina_ in Prajituri, 14 Mar 2013 | 1737 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 280 g iaurt
  • 300 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 65 ml ulei de palmier
  • 10 g praf de copt
  • 5 lg fructe deshidratate de goji
  • 1 praf de sare
  • 1 lg suc de portocala
  • coaja de la o portocala

Decor:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lgt cu varf intaritor de frisca
  • 2 lg fructe goji
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si fructe goji:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 130 g zahar peste ele si mixam pana cand se formeaza varfuri ferme daca scoatem paletele mixerului, iar zaharul este dizolvat. 

4. Galbenusurile le batem cu restul de zahar pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. 

5. Incorporam in galbenusuri uleiul de palmier mixand bine.

6. Turnam iaurtul in compozitia cu galbenusuri, mixam, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem apoi coaja si sucul de portocala si amestecam.

7. Incorporam 2-3 lg de albusuri batute in compozitie cu ajutorul unei spatule, mai incorporam inca pe atat, punem fructele de goji, iar apoi turnam compozitia in albusurile batute si inglobam cu grija cu  spatula.

8. Punem compozitia intr-o tava (24 cm in diametru) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe gratarul din mijloc, pentru 60 minute. Verificam cu o scobitoare - daca iese curata blatul e copt.

9.  Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam la racit.

10. Intr-un bol, punem intaritorul de frisca si smantana (daca doriti puteti pune si 1 lgt de zahar pudra) si mixam pana cand aceasta capata consistenta si volum.

11. Ornam prajitura cu frisca si cu fructe goji.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu iaurt si fructe goji 211051
retete culinare - Prajitura cu iaurt si fructe goji 211053
retete culinare - Prajitura cu iaurt si fructe goji 211054
retete culinare - Prajitura cu iaurt si fructe goji 211055

COMENTARII (28)

Zamfira 1

14.03.2013, 18:38

_Alina_ 1

16.03.2013, 09:04

Va multumesc!

luciabogorodea 1

03.11.2014, 02:16

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.

GOJI contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele existente in lume.
O cantitate de cca 10 - 30 grame de fructe GOJI asigura necesarul zilnic de vitamine.
Pe langa asta, GOJI mai are o multime de alte efecte benefice organismului:
Durata lunga de viata, protejarea organismului de la imbatranirea prematura prin efectul puternic antioxidant al fructului;
Creste energia si forta, mai ales atunci cand lupta cu bolile;
Mentine sanatoasa tensiunea arteriala;
Reduce riscul de cancer;
Scade colesterolul;
Ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange la debutul diabetului zaharat la adulti;
Trateaza disfunctiile sexuale si imbunatateste libidoul;
Ajuta la pierderea in greutate, in special disparitia celulitei;
Amelioreaza insomnia si imbunatateste calitatea somnului;
Imbunatateste sanatatea ochilor si a vederii;
Intareste inima;
Inhiba peroxidarea lipidelor (o cauza a bolii de inima);
Imbunatateste rezistenta la boli, crescand imunitatea;
Promoveaza cresterea celulelor sanatoase in prevenirea si tratarea cancerului;
Restaureaza si repara AND-ul (prevenirea mutatiilor care ar putea cauza cancer);
Inhiba cresterea tumorilor;
Reduce efectele toxice ale chimioterapiei si radioterapiei;
Intareste sangele si imbunatateste circulatia lui, creste productia de celule rosii, celule albe trombocite;
Produce enzime anti-inflamatorii;
Protejeaza ficatul (detoxifiere);
Minimizeaza simptomele menopauzei;
Imbunatateste fertilitatea;
Intareste muschii, oasele si ligamentele;
Are grija si de functia renala (rinichi);
Imbunatateste memoria si capacitatea de memorare;
Amelioreaza anxietatea si stresul ( promoveaza bucuria si lumineaza spiritual);
Imbunatateste digestia slabita cauzata de activitatea redusa a celulelor stomacului;
Ajuta la mentinerea nivelului normal al glicemiei;
Contribuie la mentinerea unui sistem nervos sanatos;
Sprijina protejarea pielii impotriva radiatiilor solare puternice;
Stimuleaza procesele de descompunere a grasimilor, scaderea cantitatii de grasime;
Intareste membrana celulara si asigura o buna comunicare intre celule;
Asigura protectie puternica antifungica si antibacteriana;
Echilibrarea nivelurilor hormonale;
Datorita continutului de antioxidanti contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare, la imbunatatirea structurii colagenului si distrugerea radicalilor liberi;
Grabeste vindecarea ranilor;
Piele sanatoasa si frumoasa, folosindu-se si ca masca pentru ten;
Trateaza uscarea ochilor;
Are si functie analgezica (dureri de cap, picioare, spate);
Trateaza gatul uscat, tusea uscata si cronica;
Combate inflamatia si artrita;
Impiedica balonarea stomacala;
Tratarea hemoroizilor si vindecarea lor;
Trateaza catarcta si glaucomul.
Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ceai, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.
Inainte cu 30 min de a lua micul dejun, consumati un pumn de fructe goji(25 g).
Fructele Goji fiind uscate necesita o mastecatie lenta, constienta, mecanism prin care vom simti savoarea si aroma specifica.
www.gojiromania.com

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59