Prajitura cu iaurt si gem de piersici

de mihasara in Dulciuri, 18 Dec 2015 | 599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri ulei
    • 6 linguri de zahar
    • 6 linguri de faina
    • 1 pachetel praf de copt
    Crema:
    • 700 g iaurt
    • 250 ml frisca lichida
    • zahar dupa gust (2-3 linguri de zahar praf)
    • 2 plicuri de gelatina
    Topping:
    • 1 borcan de 400g cu gem de piersici
    • 2 plicuri tort gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si gem de piersici:

Blatul:

  1. Amestecam galbenusurile cu zaharul.
  2. Adaugam uleiul ca la maioneza.
  3. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
  4. Incorporam foarte usor albusurile batute spuma.
  5. Rasturnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coacem aproximativ 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema:

  1. Batem frisca si o lasam deoparte.
  2. Amestecam frisca cu iaurtul si adaugam zaharul.
  3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
  4. Dupa 10 minute, dizolvam gelatina in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.
  5. Amestecam gelatina cu frisca cu iaurt.
  6. Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt.
  7. Punem blatul inapoi in tava, peste el intindem crema de iaurt cu frisca.
  8. Dam la frigider tava, pentru 2 ore.
  9. Amestecam plicurile de tort gelee cu  100ml apa si punem pe foc. 
  10. Procedam conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam gemul si omogenizam .
  11. Intindem gemul peste crema de iaurt si mai dam la frigider pt inca 2-3 ore.
  12. Portionam si servim.
 

COMENTARII (16)

simona72 1

18.12.2015, 15:46

Deliciuuuuuu!

daniastefania 1

18.12.2015, 17:42

Ce frumoasa e!

noiinbucatarie 1

10.04.2016, 22:02

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D