Prajitura cu iaurt si piersici

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Apr 2011 | 25504 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 350 g piscoturi
  • 370 g iaurt
  • 500 g piersici
  • 15  g gelatina
  • 300 ml frisca + 100 ml frisca pentru decor
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si piersici:

 

Crema:
Iaurtul la temperatura camarei se amesteca cu 6 linguri de zahar pudra.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa rece si apoi se dizolva pe baie de aburi sau cateva secunde la microunde(NU TREBUIE SA FIARBA!!!).Intr-un castron se pun cateva linguri de iaut si se amesteca cu gelatina,amestecand rapid,apoi se incorporeaza in restul de iaurt.Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de iaurt,se mixeaza putin.


Asamblare:

Pregatim o tava pentru chec pe care o tapetam cu hartie de aluminiu sau cu folie alimentara(atat peretii cat si fundul).Pe baza tavei se pun piscoturi insiropate,ca in imagine,

1/2 din crema de iaurt si jumatatile de caise,apoi se pune inca un strat de piscoturi,restul de crema si caise. Ultimul strat trebuie sa fie de piscoturi insiropate(aici am pus 4 piscoturi,nu trei,pt ca e mai lata tava sus:).Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 2 ore,apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna cu o miscare brusca).

100 ml frisca se bat,dar nu foarte tare,se lasa mai moale si se decoreaza prajitura(cu o lingura am format valuri ca in imagini) .Se decoreaza si cu piersici taiate feli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

11.04.2011, 12:11

adry88 1

31.05.2011, 21:43

kelliscooper 1

24.12.2011, 15:24

la crema de iaurt , am adaugat coaja rasa de la o lamaie si zeama acesteia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piersici si ricotta