Prajitura cu iaurt si visine

de Bunica in Prajituri, 29 Mai 2013 | 4659 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt si visine este delicioasa si economica! Am facut un calcul si nu costa mai mult de 25 roni.

 

INGREDIENTE

  • 300 g. visine
  • 150 g. zahar pudra
  • 500 g. iaurt cu visine
  • 200 g.piscoturi
  • 200 ml. frisca lichida
  • zahar vanilat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 10 g.gelatina maruntita
  • 1 cutie de "Ceva fin cu smantana"
  • o cana sirop de visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si visine:

Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet.

Visinele le-am spalat si le-am scos samburii.

Branza "Ceva fin cu smantana" se amesteca impreuna cu zaharul si vanilia pana la omogenizare.

Peste acestea se pune iaurtul cu visine si gelatina amestecand bine.

Frisca se bate pana sta mot(raman urme bine conturate in urma telurilor).

Peste frisca se adauga amestecul de iaurt si branza.

Tava se imbraca in folie alimentara.

Pe fundul tavii se aseaza randuri de visine.

Piscoturile se trec prin sidopul de visine diluat si se tapeteaza tava cu ele.

Piscoturile se taie la inaltimea tavii.

Dupa ce tava a fost tapetata cu piscoturi se toarna crema de iaurt.

Deasupra se pun 5 piscoturi.

Tava se da la frigider pentru cateva ore(cel putin 3 ).

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Am folosit sirop de visine ramas de la dulceata de visine.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt si visine-0
Prajitura cu iaurt si visine-1
Prajitura cu iaurt si visine-2
Prajitura cu iaurt si visine-3
Prajitura cu iaurt si visine-4
Prajitura cu iaurt si visine-5
Prajitura cu iaurt si visine-6
Prajitura cu iaurt si visine-7
Prajitura cu iaurt si visine-8
Prajitura cu iaurt si visine-9
Prajitura cu iaurt si visine-10
Prajitura cu iaurt si visine-11

COMENTARII (45)

nadea68 1

31.05.2013, 11:59

Bunica 1

03.06.2013, 09:11

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 10:50

grozava prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41