Prajitura cu lapte condensat

de ianculubita in Prajituri, 25 Mar 2013 | 3390 vizualizari

 

Este o prajitura foarte delicioasa dar eu cred ca trebuia sa pun blatul intr-o forma mica de tort pentru ca in tava mare mi-a iesit prea subtire.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 130 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 60 g pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 1 cutie lapte condensat
  • 3 foi de gelatina
  • 200 g unt moale
  • vanilie
  • Glazura
  • 200 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • 30 ml lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte condensat:

Pentru blat mixam bine ouale cu zahar si vanilie pana-si dubleaza volumul. Separat amestecam nuca, pesmet, praful de copt si incet amestecand cu telul incorporam in oua. Rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam 30 minute la cuptor.

Pentru crema,laptele condensat il punem pe foc doar cat se incalzeste, adaugam gelatina care a stat in apa rece 5-6 minute, apoi incorporam untul si aromele. Dupa ce s-a racit bine punem crema peste blat in tava si dam la rece.

Glazura o amestecam pe aburi, iar dupa ce s-a racit putin, o turnam peste crema si lasam la frigider pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu lapte condensat-0
Prajitura cu lapte condensat-1
Prajitura cu lapte condensat-2
Prajitura cu lapte condensat-3
Prajitura cu lapte condensat-4
Prajitura cu lapte condensat-5
Prajitura cu lapte condensat-6
Prajitura cu lapte condensat-7

COMENTARII (13)

Teo

Teo 1

25.03.2013, 21:43

Laptele nu se fierbe mai mult?vreau sa incerc si eu ceva cu lapte condensat...!

ianculubita

ianculubita 1

26.03.2013, 08:58

Teo,laptele nu se fierbe mai mult in situatia in care ai gelatina in compozitie pentru ca=si pierde proprietatile!!

diana_k

diana_k 1

26.03.2013, 09:26

mm....cred ca e delicioasa prajitura!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!