Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti

de Dea_Dea in Prajituri, 21 Mar 2013 | 16101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 2 linguri de apa,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri nuca de cocos,
  • 4 linguri mac,
  • 8 linguri faina,
  • 1 praf de copt
  • SIROP:
  • 2 linguri de zahar,
  • 200 ml apa,
  • esenta de rom
  • CREMA :
  • 2 linguri amidon (faina),
  • 4 linguri de zahar,
  • estenta de vanilie,
  • 200 ml lapte
  • 150-200 ml frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti:

Blat:

Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul, am batut bine, apoi am adaugat galbenusurile, macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Am dat la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt (30x20) cam 40-45 minute, pana trece testul scobitorii. Blatul se lasa la racit, apoi se taie in doua

Sirop:

Se pune la fiert apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit

Crema:

Am amestecat faina, amidonul, zaharul si esenta de vanilie, am pus treptat laptele si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat. Le-am lasat la racit si am amestecat cu frisca batuta.

Mai avem nevoie de 3 pachete de biscuiti piknic, eu am pus si de cacao si de vanilie.

Se taie blatul in doua, se insiropeaza , se pune o parte din crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop, apoi blat, crema si deasupra biscuiti .

 

 

COMENTARII (19)

marcelika

marcelika 1

28.09.2013, 19:34

are dreptate "prajitura" ce facem cu galbenusurile? le-ai uitat..........

Dea_Dea

Dea_Dea 1

28.09.2013, 19:48

Offf rele mai sunteti , galbenusurile se pun in blat dupa ce punem zaharul si mixam pana devine lucioasa compozitia .

P.s. prajitura sa sti ca oul este bun la par !

babi5

babi5 1

28.09.2013, 20:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!