Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale

de janet in Prajituri, 23 Mar 2010 | 3660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -300gr faina
  • -200gr zahar
  • -2 oua
  • -4 linguri de smintina
  • -150 gr margarina
  • -50 gr mac
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -zeama de la o lamiie
  • -100gr miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale:

Intr-un bol punem faina,macul ,praful de copt si un praf de sare.In alt vas punem la topit margarina,cind s-a topit punem zaharul,smintina si ouale ,amestecam bine punind vasul dincind in cind pe foc pina s-a topit zaharul.Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere.Cind s-a topit zaharul adaugam totul in fir subtire ,in amestecul de faina cu mac.Amestecam bine si punem totul intr-o forma de tort si punem la cuptorul de dinainte incins.

Pina prinde crusta deasupra,pregatim miezul de nuca.Intr-un ibric punem 100gr zahar cu foarte putina apa si un pic de zeama de lamiie,lasam pina cind zaharul capata o culoare de maro deschis si adaugam miezul de nuca.Ungem un tocator cu putin ulei si turnam amestecul de miez de nuca pe el.Lasam sa se raceasca si apoi il taiem marunt.Il lasam la o parte si ne ocupam de portocala,curatind-o si taind-o in felii subtiri.Cind prajitura a prins crusta ,o scoatem si punem jur in prejur feliile de portocala iar in mijloc punem nuca tocata marunt.Dam iarasi la cuptor si lasam sa se coaca.

Cind este gata incalzim un pic de miere si cu o pensula ,pensulam pentru a da un luciu frumos prajiturii.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale-0
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale-1
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale-2
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale-3
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale-4
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale-5

COMENTARII (2)

Teo 1

23.03.2010, 21:39

arata ca un tortulet ,destul de interesant!

ionix 1

23.03.2010, 21:41

delicioasa sigur

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41