Prajitura cu mac si cocos

de Maria68 in Prajituri, 4 Feb 2012 | 4861 vizualizari

 

Astazi, 3 februarie, este o zi speciala pentru familia noastra! Este ziua de nastere a baiatului nostru cel mare , Danut....La multi ani!!!!!!
Si cum de abia am terminat de sarbatorit ziua printesei noastre Andrada(7 ani) ,hopa... ca ne-am prezentat pentru o noua petrecere:)!!!!!
Este primul an cand nu am pregatit un tort.Probabil fiind datele prea apropiate ,a tinut cu tot dinadinsul sa-i pregatesc prajitura lui preferata, prajitura cu mac si cocos.

 

INGREDIENTE

 Pentru blat:

  • 10 albusuri
  • 200gr zahar
  • 100 gr. cocos
  • 100gr. mac

Crema:  

  • 10 galbenusuri  
  • 200gr. zahar  
  • 3 linguri faina,
  • 300ml. lapte  
  • 1/2 praf de copt,
  • o margarina.

Pentru decor ne trebuie 3 pachete biscuiti PICNIC.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac si cocos:

Albusurile cu zaharul se bat spuma. Se adauga treptat cocosul, macul macinat,faina si praful de copt. Se amesteca incet dupa care se pune la cuptor.
Intre timp amestecam ingredientele pentru crema: galbenusurile, zaharul faina si laptele pana devine o ingroseala si se fierbe amestecand continuu. Dupa ce s-a racit adaugam margarina si amestecam incet.

Se intinde pe prajitura crema obtinuta si decoram cu biscuitii PICNIC.

Daca doriti se poate orna  cu frisca fiecare biscuite.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mac si cocos-0
Prajitura cu mac si cocos-1
Prajitura cu mac si cocos-2
Prajitura cu mac si cocos-3
Prajitura cu mac si cocos-4

COMENTARII (20)

MonaMimi 1

06.02.2012, 12:45

La multi ani! baiatului
buna prajiturica

Bya Ralu 1

06.02.2012, 13:01

ce gustos,la multi ani cu intarziere

babi5 1

27.08.2013, 19:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41