Prajitura cu mar ras (reteta de post)

de ionela2682 in Prajituri, 20 Apr 2012 | 7118 vizualizari

 

Pornind de la reteta " Chec cu dovleac (reteta de post)" am prestat-o si cu mere ..o idee excelenta pentru cei care adora prajiturile umede si pufoase....

 

INGREDIENTE

  • 1-2 cana mar ras
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • intre 150-200 g faina
  • nuca maruntita
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar ras (reteta de post):

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga apa minerala,marul ras pe ochiurile mai mari ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca tocata

- adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in care am amestecat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam

- compozitia o turnam in forma de chec sau orice alta forma dorim,dam la cuptor si coacem la temperatura medie pana capata culoare aramie si trece testul scobitorii.

-lasam sa se raceasca ,pudram si servim

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mar ras (reteta de post) 159034
retete culinare - Prajitura cu mar ras (reteta de post) 159035
retete culinare - Prajitura cu mar ras (reteta de post) 159036
retete culinare - Prajitura cu mar ras (reteta de post) 159037
retete culinare - Prajitura cu mar ras (reteta de post) 159038
retete culinare - Prajitura cu mar ras (reteta de post) 159039

COMENTARII (16)

jolygina 1

21.04.2012, 11:28

place

mamaieelena 1

21.04.2012, 19:50

Bya Ralu 1

29.04.2012, 21:56

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D