Prajitura cu marmelada de caise

de marianascarlat in Prajituri, 19 Feb 2010 | 3736 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • -4 gălbenuşuri
  • -1 pahar zahăr
  • -1 pahar de smântână
  • -1 pahar unt topit(călduţ)
  • -1/2 linguiţă de bicarbonat
  • -1 praf de vanilie
  • - făină cât cuprinde
  • - marmeladă(sau gem) de caise
  • -zahăr pudră vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu marmelada de caise:

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie s fie călduţ şi se amestecă. Apoi se pune făina şi se frământă o cocă nu prea tare care se împarte în 3 părţiegale din care se întind cu vergeaua trei foi de mărimea tăvii de copt.

Se aşează o foaie în tavă, se unge cu marmeladă, se acoperă cu altă foaie, se unge si aceasta şi se pune ultima foaie.

Se coace la început la foc moale , apoi mai tare. După ce s-a răcit se taie dreptunghiuri lunguieţe şi se presară cu zahăr pudră vanilat.

Această prăjitură este mai fragedă după o zi sau două.

Poftă bună!

 

COMENTARII (18)

Miha 1

29.12.2011, 20:00

La multi ani Mariana!

deyutzky 1

29.12.2011, 21:51

La multi ani!!!!!

Bya Ralu 1

21.02.2012, 09:47

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21