Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea

de lilik in Prajituri, 6 Dec 2011 | 10590 vizualizari

 

Aceasta prejitura m-a cucerit de la prima lingurita...atat de delicata ca nu-i pot rezista.

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT:
  • 3 oua
  • 1/2 pahar cu faina
  • 1/2 pahar cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cafea solubila
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • PT CREMA:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba
  • 3-4 linguri cu cafea
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea:

Pregatirea blatului:

separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare,ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,iar la sfarsit faina,cacao si cafeaua solubila.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta,unsa si tapetata cu faina,si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20 de minute circa(pt siguranta facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata lasam sa se raceasca,timp in care pregatim crema.

Punem ciocolata cu frisca pe foc mic sa se topeasca,apoi lasam sa se racoreasca bine.

Intre timp mixam mascarpone cu zaharul pudra si cafeaua,apoi adaugam treptat ciocolata topita si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie cremoasa,pe care o dam la frigider 15-20 de minute.

Scoatem blatul racit din tava si intindem deasupra crema in mod uniform,apoi decoram dupa plac si lasam la rece cateva ore.

Servim cu mare pofta..

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea 136561
retete culinare - Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea 136562
retete culinare - Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea 136563

COMENTARII (21)

lilik 1

07.12.2011, 16:35

Diana mulumesc frumos

lilik 1

07.12.2011, 16:36

Oana cu drag te servesc scumpo

mamaieelena 1

19.12.2011, 00:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D