Am gasit aceasta reteta scrisa intr-un caiet, nu stiu de unde e, cert e ca a iesit o prajitura buna de savurat langa cafea, un ceai sau o cana cu lapte.
Intr-un bol, se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga uleiul, scortisoara, coaja rasa de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza.
Am folosit 3 mere potrivite si 1 gutuie. Acestea se spala, se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea cu gauri mari. Stafidele se spala si se adauga la compozitie impreuna cu merele razalite. Se amesteca pana se incorporeaza toate bine, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Daca merele sunt mari, se pot folosi doar doua. Cantitatea de mere razalite sa fie de 300 g.
2
Optional se poate pudra cu zahar pudra.