Prajitura cu mere si crema

de Moni_alex in Dulciuri, 9 Apr 2016 | 656 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu mere iar combinatia de mere cu crema de vanilie e delicioasa

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru mere caramelizate
  • 150 g zahar
  • 1,5 kg mere
  • 150 ml vin alb dulce
  • scortisoara
  • Crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 80 de grame zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 25-30 de grame amidon de porumb sau 50 g faina
  • extract de vanilie
  • Glazura
  • 200 g smantana grasa
  • 2-3 linguri zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema:

Merele se curata de coaja, se taie in 4 si se scot semintele.

Intr-o cratita se pun la caramelizat 150 gr zahar, dupa ce se caramelizeaza zaharul se adauga 150 ml vin alb dulce. Apoi se pun si merele taiate in 4 si lasam la foc potrivit 5-7 minute pana se inmoaie putin merele. La final se adauga scortisoara dupa gust.

Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt, se unge bine cu unt si se aseaza merele cu zeama cu tot.
Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul apoi se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam din nou usor pana se incorporeaza bine.
Compozitia obtinuta o rasturnam peste merele din tava si nivelam bine.

Tava se da la cuptorul preincalzit si se tine pana pandispanul este copt (se desprinde de margini sau facem proba cu scobitoarea). Cand e gata scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca 20 de minute dupa care rasturnam prajitura pe un platou sau o tava astfel incat merele sa fie deasupra.Se lasa sa se raceasca bine.

Intre timp pregatim crema. Se pune laptele la fiert intr-o cratita cu fundul mai gros sau ceaun. Separat se bat galbenusurile cu telul cu un praf de sare si zaharul.

Apoi se adauga amidonul sau faina, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase si se adauga 2/3 din laptele fierbinte.

Compozitia bine omogenizata se adauga peste laptele de pe foc si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. La final se adauga extractul de vanilie. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.

Pentru ornat se bate bine smantana pentru frisca pana se intareste si la final se adauga 2-3 linguri de zahar pudra dupa gust.

Crema racita se pune peste blatul cu mere, se niveleaza si deasupra se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437672
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437673
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437674
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437675
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437676
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437677
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437678
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437695
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437696
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437697
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437698
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437699
retete culinare - Prajitura cu mere si crema 437700

COMENTARII (12)

Rocsi 1

09.04.2016, 21:39

Cea mai delicioasa prajiturica!

Moni_alex 1

10.04.2016, 10:12

Multumesc!

mirela0911 1

10.04.2016, 10:20

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L