Prajitura cu miere

de Valclaudia in Prajituri, 23 Sep 2013 | 4096 vizualizari

 

am vazut la multi bucatarasi aceasta prajitura, nu mai stiu de la cine am notat ingredientele. Ideea este ca nu prea am respectat modul de preparare al foilor pentru ca mi-am dorit o prajitura deschisa la culoare...

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 2 linguri de miere
  • 1 ou
  • 50 gr.unt
  • 200 gr zahar
  • 250 gr. faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins in zeama de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • coaja de lamaie

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 200 gr.zahar tos
  • 1 pachet de unt
  • 1 vanilie
  • zeama de la 1 lamaie

In plus:

  • 1 borcan pasta de prune
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere:

 

Pentru inceput vreau sa mentionez ca in reteta dupa care m-am inspirat trebuia incalzita mierea pe baie de aburi si amestecata cu zaharul, cu untul, etc...

Eu am procedat putin altfel, adica mi-am usurat munca dupa cum urmeaza:

Am amestecat toate ingredientele trecute la foi si am obtinut un aluat elastic pe care l-am impartit in 4 mingiute.

Le-am dat putin la rece, cca 10 minute, apoi am intins pe rand cate o foaie si le-am copt pe dosul tavii unse cu ulei in prealabil.

Foile le-am copt la temperatura potrivita pana s-au rumenit usor (mai ales la colturi)

Intre timp am pus la foc intr-o craticioara laptele, vanilia, cu untul si zaharul. Am pastrat cca 100 ml lapte rece in care am dizolvat 3 linguri de amidon + zeama de la 1 lamaie. Cand laptele a atins temperatura de fierbere, am adaugat amidonul dizolvat in lapte, am amestecat continuu pana am obtinut o crema de consistenta unei budinci.

Cu jumatate din aceasta crema fierbinte am uns prima foaie, a doua foaie am uns-o cu pasta de prune, am mai adaugat o foaie pe care am uns-o cu restul de crema iat la final am acoperit prajitura cu ultima foaie.

Am asezat peste prajitura un prosop curat de bucatarie, apoi o tava de la cuptor, in tava am asezat diferite greutati care sa tina prajitura presata pana a doua zi. (Inainte de umplere foile erau foarte casante si mi-era teama ca nu reusesc sa se imoaie de la umplutura pana dimineata)

A doua zi am gasit prajitura numai buna de savurat langa cafeluta, foile erau fragede de se topeau in gura...

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu miere-0
Prajitura cu miere-1
Prajitura cu miere-2
Prajitura cu miere-3
Prajitura cu miere-4
Prajitura cu miere-5
Prajitura cu miere-6
Prajitura cu miere-7
Prajitura cu miere-8
Prajitura cu miere-9
Prajitura cu miere-10
Prajitura cu miere-11
Prajitura cu miere-12
Prajitura cu miere-13
Prajitura cu miere-14

COMENTARII (28)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

23.09.2013, 22:27

Super

Lia_

Lia_ 1

23.09.2013, 22:34

ai lasat branza, acu' ai luat mierea

arata atat de fina si mama facea foi cu miere ... sa caut reteta dar nu gatesc curand dulciuri

foooooaarte frumoasa si ce mai, perfecta

Corinuta

Corinuta 1

24.09.2013, 11:13

Ce faina ti-a iesit!Bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!