Prajitura cu miere de albine

de MonaMimi in Dulciuri, 8 Oct 2015 | 1027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 4 linguri miere
  • 180 g de zahar
  • 600 g faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 80 g margarina
  • cateva linguri de lapte pentru omogenizarea aluatului
  • crema:
  • o cana lapte
  • 150 g zahar
  • 1 ;ingura de miere
  • 80 g gris
  • 200 g unt 80% grasime
  • esenta vanilie
  • gem acrisor
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu miere de albine:

Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia racorita,adaugam si oul si cateva linguri de lapte si framantam pana se omogenizeaza.Impartim aluatul in 6 buc bucati din care facem 6 foi.Intindem foile( direct pe hartie de copt)cat mai subtiri, le intepam cu furculita inainte de a le introduce in cuptor.Cand se rumenesc usor pe margini sun gata coapte Crema:Laptele zaharul si mierea se pun pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie si amestecam continu pana se ingroasa bine ,lasam la racit atunci cand a ajuns doar caldut adaugam esenta de vanilie si untul ,mixam pana devine o crema spumoasa.Asamblare: Prima foaie se acopera cu crema ,apoi acoperim cu a doua foaie pe care punem un strat de gem, acoperim cu a treia foaie pe care o acoperim cu crema ,punem deasupra a patra foaie o ungem cu un strat de gem,acoperin cu a cincea foaie pe care o acoperim cu restul de crema ,punem ultima foaie.Punem o greutate  peste foi si dam la rece pana a doua zi.Inainte de a proportiona prajitura o pudram cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Reteta este cu patru foi, dar eu am o tava mai mica si mi-au iesit 6 foi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu miere de albine 405175
retete culinare - Prajitura cu miere de albine 405177
retete culinare - Prajitura cu miere de albine 405178
retete culinare - Prajitura cu miere de albine 405179
retete culinare - Prajitura cu miere de albine 405180

COMENTARII (12)

Ina 1

11.10.2015, 13:04

O prajitura delicioasa

diaconta 1

11.10.2015, 13:08

Dupa mine ,e cea mai buna prajitura din cate exista
Eu am o reteta fara lapte in compozitia foilor.Se pastreaza si se inmoaie mult mai bine

miki_a 1

05.05.2016, 09:02

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18