Prajitura cu morcov

de Julie in Prajituri, 18 Mar 2011 | 10907 vizualizari

 

O prajitura savuroasa, de post, cu morcov si nuci, o combinatie surprinzatoare care sigur, va incanta si pe cei mai mofturosi membri ai familiei.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu morcov ras mic, 
  • 100 g  zahar,
  • 100 ml ulei,
  •  100 ml apa minerala,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 150-170 g faina,
  • 1 cana nuci maruntite,
  • coaja rasa de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcov:

Se amesteca bine zaharul cu uleiul, se adauga apa minerala, morcovul, coaja de lamaie si scortisoara. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta, care trebuie sa fie moale, ca la chec, se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se repartizeaza nucile. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie dupa preferinta. Se poate servi ca atare, pudrata cu zahar farin, decorata cu ciocolata neagra (de post) sau cu sos de ciocolata ( facut din 3 linguri apa, 200 g  zahar, 3 linguri cacao si 50 g margarina - fierte pe foc pana se ingroasa).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu morcov 92612
retete culinare - Prajitura cu morcov 92613
retete culinare - Prajitura cu morcov 92614
retete culinare - Prajitura cu morcov 92615
retete culinare - Prajitura cu morcov 92616
retete culinare - Prajitura cu morcov 92617
retete culinare - Prajitura cu morcov 92618

COMENTARII (22)

mirela0911 1

19.03.2011, 22:59

ce bine arata

Julie 1

20.03.2011, 15:55

Multumesc mult de voturi si aprecieri!Prajitura cu morcov merita incercata, e delicioasa!

adry88 1

03.06.2011, 10:48

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D