Prajitura cu mot...

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Mai 2016 | 5335 vizualizari

 

Habar nu aveam cum sa o ''strig'' asa ca i-am zis motata.....cum eu mi-am facut damblaua cu Pavlova, trebuia sa fac ceva si pentru baietii mei....ca ei nu servesc fuste din astea.....poate alte fuste...nu ma bag.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 155 g zahar
  • 210 g faina
  • 75 g unt cu 82% grasime
  • 60 ml apa
  • 1 plic de praf de copt
  • Sirop
  • 235 ml apa
  • 6 linguri apa
  • 1 plic de capuccino clasic
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 175 g crema de ciocolata Choco Nussa
  • Frisca
  • 450 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 60 g zahar farin
  • 50 ml lapte dulce
  • Decor
  • capsuni
  • ciocolata cu menta
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mot...:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Zaharul cu apa  pe foc pana incepe sa fiarba, 2-3 clocote. Apoi turnam siropul peste galbenusuri si mixam pana obtinem o spuma, adaugam untul moale si continuam s amixam. Adaugam cacaoa, faina si praful de copt, omogenizam.La final incorporam albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 36/23 cm, turnam compozitia in tava. Bagam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Sirop: Apa cu zaharul se pun la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam capuccino si lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un castron punem mascarponele si crema si mixam bine. Lasam sa se odihneasca.

Frisca : Mixam smantana dulce, zaharul si laptele pana obtinem o frisca ferma

Asamblare: Asezam blatul pe o tava, cu un bat de frigaruie gaurim blatul apoi insiropam bine. Intindem crema pe toata suprafata blatului, portionam si cu ajutorul unui posh formam moate de frisca, decoram  cu capsuni si batonase deciocolata cu menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mot..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Catalina L 1

14.05.2016, 21:35

excelenta

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:05

Ia motzata neamule !!!!

Rocsi 1

15.05.2016, 11:42

O prajiturica din asta langa cana mea de cappucino, merge perfect!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba (2)