Prajitura cu nuca si krantz

de diana_k in Prajituri, 19 Apr 2013 | 86427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru o tava mare de 28/38cm
  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Caramel :
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • Crema :
  • 4galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 250 g unt
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 220 g zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Krantz:
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si krantz:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine cu zaharul adaugat treptat. Adaugam galbenusurile si batem putin pana se incorporeaza bine in compozitie, apoi punem faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor cu o paleta si turnam compozitia in tava mare de la cuptor.

Coacem la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute. Rece se taie in doua pe orizontala.

 Caramel :

 Intr-o cratita mica punem zaharul la foc mic pentru caramelizat, cand devine auriu, dam cratita deoparte si ametecam bine pana se topeste tot zaharul apoi punem untul.

Cu miscari rapide stropim blaturile de prajitura cu acest sirop caramel.

Crema :

Galbenusurile le amestecam cu zaharul, vanila si faina adaugam 100ml lapte rece si amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele. Restul de lapte s efierbe apoi se toarna peste compozitia de galbenusuri. Se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa, adaugam vanilia si o lasam la racit.

Untul moale il adaugam in crema rece si mixam bine, bine pana obtinem o crema spumoasa.

Bezeaua: Cele 4 albusuri ramase de la crema le batem bine cu zahar impreuna cu sucul de lamaie, apoi punem vasul pe baie de aburi si  fierbem bezeaua pana se intareste....in tot acest timp batem cu telul.

Krantz:

 Ungem o tava de inox cu ulei. Zaharul il caramelizam, punem nuca taiata si amestecam bine. Turnam caramelul pe tava si il lasam la racit. Apoi il sfaramam cua jutorul ciocanului pentru snitele.

Asamblare:

Umplem blatul cu jumatate de crema, restul de crema o punem peste blat si apoi punem bezeaua de albusuri, decoram cu krantz.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu nuca si krantz 220946
retete culinare - Prajitura cu nuca si krantz 220947
retete culinare - Prajitura cu nuca si krantz 220948
retete culinare - Prajitura cu nuca si krantz 220949
retete culinare - Prajitura cu nuca si krantz 220950
retete culinare - Prajitura cu nuca si krantz 220951
retete culinare - Prajitura cu nuca si krantz 220952

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

15.05.2013, 21:11

super

adry88 1

16.05.2013, 09:39

wow! vreau si eu o bucatica

-Licurici- 1

23.06.2015, 07:38

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18