Prajitura cu nuca si ness

de La Ancuta in Prajituri, 14 Ian 2014 | 6189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 3-4 linguri faina (in functie de marimea oualor)
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 140 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 g unt (80% grasime)
  • 2 linguri ness
  • 100 g nuca taiata si prajita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ness:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare.

Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie amestecand usor pana cand se incorporeaza. Coacem blatul in tava dreptunghiulara (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc potrivit, pana trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt apoi il lasam pana la racirea completa.

Pentru crema mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana cand devine spumos apoi adaugam cele doua galbenusuri si mixam in continuare. Adaugam nessul iar la final nuca taiata si prajita in tigaie fara ulei.

Intindem crema peste blatul racit si o nivelam. Ornam prajitura dupa preferinte si apoi dam la frigider pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca si ness-0
Prajitura cu nuca si ness-1
Prajitura cu nuca si ness-2

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

16.01.2014, 18:41

Multumesc

Panacris 1

16.01.2014, 19:49

Teo 1

16.01.2014, 21:46

si mie imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04