Prajitura cu pepene galben

de Xandrinne in Prajituri, 11 Aug 2011 | 8323 vizualizari

 

Mi-am zis, de ce nu? Nu sunt un mare fan al pepenelui galben, mai mult imi place cel rosu. Ii recunosc insa parfumul deosebit si mananc din cand in cand si asa ceva.
De la piata am venit cu ideea in cap si am decupat un pepenas in viteza, special pentru prajitura cu pepene galben :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa pepene galben
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • un praf sare; vanilie
  • 1/2 cana ulei
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 400-450 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pepene galben:

Prajitura cu pepene galben se prepara foarte usor si rapid.

Mai intai am blenduit pulpa de pepene.

Ouale le-am mixat cu zaharul, cu sarea si vanilia, bine, pana si-au schimbat (ouale) culoarea si si-au marit volumul. Am incorporat, pe rand, pulpa de fruct, uleiul si la urma, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am omogenizat compozitia si am turnat aluatul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt.

Am ornat cu felii de caisa si de pepene galben (pudrate cu putina faina; eu le-am lasat un pic pe prosop de hartie care a "tras" toata zeama).

Am copt prajitura cca 35 de minute, in cuptorul preincalzit, la 170 de grade. Verificam cu scobitoarea.

Prajitura cu pepene galben am pudrat-o  cu zahar praf.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pepene galben-0
Prajitura cu pepene galben-1
Prajitura cu pepene galben-2
Prajitura cu pepene galben-3
Prajitura cu pepene galben-4
Prajitura cu pepene galben-5

COMENTARII (16)

DIANA B 1

12.08.2011, 11:52

DAr ma bag la o felita , daca faci si cu rosu ... ma intelegi Alex , daca nu esti nici tu fan pepene galben

mirela0911 1

12.08.2011, 12:38

excelenta trebuie sa fie

vergi 1

14.08.2011, 22:49

pufoasa,aspectuoasa,dar nici eu nu-s fan pepene galben

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04