Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

de anca_rm in Prajituri, 25 Iul 2016 | 506 vizualizari

 

O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.


Sper ca am fost destul de explicita la modul cum am procedat cu jeleul . 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -4 linguri apa
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -5 linguri nuca macinata
  • -1 plic praf de copt
  • -un praf sare
  • Crema:
  • -200 gr piure castane
  • -150 ml frisca lichida
  • -150 gr visine fara samburi
  • Jeleu:
  • -400 gr visine fara sambure
  • -4 linguri zahar
  • -10 gr gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine:

Blat :

Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic.

Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor.

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul ( daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare.

Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt.

Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema :

Piureul de castane  (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena , usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar.

Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul .

Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .

Jeleul :

In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii.

Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul  si lasam pana cand se to[peste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi.

Punem gelatina sa se dizolve , atentie mare sa nu fiarba si nici sa fie foarte fierbinte . Cand gelatina este dizolvata bine turnam jeleul il tava si dam la frigider.


Asamblare

Blatul il asezam pe un platou , aseazam crema si o intindem uniform . Deasupra rasturnam jeleul din tava, luam folia de plastic si dam din nou la frigider .

Eu am rasturnat jeleul direct din tava si am incercat sa il asez exact pe blat, altfel se va rupe .

Servim rece .

 

  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine 451718
retete culinare - Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine 451719
retete culinare - Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine 451720
retete culinare - Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine 451721
retete culinare - Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine 451722
retete culinare - Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine 451723
retete culinare - Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine 451724
retete culinare - Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine 451725

COMENTARII (18)

miki_a 1

26.07.2016, 10:01

Ce deliciuuuuuu!

VanessaAli 1

01.08.2016, 10:56

O bunatate!

Xandrinne 1

10.08.2016, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D