Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine

de anca_rm in Prajituri, 25 Iul 2016 | 4656 vizualizari

 

O prajitura cu o multitudine de arome si texturi. O prajitura care va impresiona prin aspect si gust.
Sper ca am fost destul de explicita la modul cum am procedat cu jeleul . 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -4 linguri apa
  • -6 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -5 linguri nuca macinata
  • -1 plic praf de copt
  • -un praf sare
  • Crema:
  • -200 gr piure castane
  • -150 ml frisca lichida
  • -150 gr visine fara samburi
  • Jeleu:
  • -400 gr visine fara sambure
  • -4 linguri zahar
  • -10 gr gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine:

Blat :

Am folosit o tava de 25x30 cm pe care am pus hartie de copt.

Ouale le separam . abusurile le punem intr-un bol inalt in care le putem bate , iar galbenusurile in unul mic.

Peste galbenusuri punem apa si cu o furculita le batem usor.

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul ( daca va plac prajiturile foarte dulci puneti 9-10 linguri de zahar ) si putina sare.

Adaugam galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu nuca macinata si praful de copt.

Turnam compozitia in tava si punem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema :

Piureul de castane  (eu am folosit congelat ) il batem impreuna cu frisca si cu visinele pana cand se face o crema ferma si omogena , usor acrisoara. Deoarece piureul de castane si frisca sunt dulci nu am mai adaugat zahar.

Lasam deoparte pana cand se coace si raceste blatul .

Cand este blatul rece il scoatem din tava si luam hartia de copt de pe el .

Jeleul :

In tava in care am copt blatul punem o folie alimentara care sa acopere tot inclusive peretii.

Visinele fara sambure le punem pe foc mic impreuna cu zaharul  si lasam pana cand se to[peste zaharul si visinele lasa sucul , dar raman intregi.

Punem gelatina sa se dizolve , atentie mare sa nu fiarba si nici sa fie foarte fierbinte . Cand gelatina este dizolvata bine turnam jeleul il tava si dam la frigider.


Asamblare

Blatul il asezam pe un platou , aseazam crema si o intindem uniform . Deasupra rasturnam jeleul din tava, luam folia de plastic si dam din nou la frigider .

Eu am rasturnat jeleul direct din tava si am incercat sa il asez exact pe blat, altfel se va rupe .

Servim rece .

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de castane si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

miki_a 1

26.07.2016, 10:01

Ce deliciuuuuuu!

VanessaAli 1

01.08.2016, 10:56

O bunatate!

Xandrinne 1

10.08.2016, 13:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baclava