Prajitura cu prune

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 3 Feb 2013 | 1181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat I:
  • 150 gr. făină,
  • 100 gr. unt,
  • 100 gr. zahar,
  • 1 ou,
  • 1 praf de sare.
  • Umplutura:
  • 400 gr. prune cantarite dupa ce le-am spalat si le-am scos samburii,
  • cate un varf de lingurita de zahar tos pentru fiecare jumatate de pruna.
  • Blat II:
  • 3 linguri de faina,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 oua.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Pentru primul blat, taiem untul rece cubulete, apoi il amestecam cu faina, zaharul si oul. Framantam rapid pana untul s-a topit si s-au omogenizat toate ingredientele. Formam o bila din aluat, o infasuram in folie de plastic si o lasam la frigider pentru o jumatate de ora.

Spalam prunele si le taiem pe jumatate.

Pentru al doilea blat, separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugam pe rand si lingurile de faina. Separat batem spuma albusurile si incorporam in acestea mixul de galbenusuri.

Intindem o foaie din primul blat de marimea tavii in care vrem sa coacem prajitura. O asezam in tava si asezam deasupra jumatatile de prune in care adaugam si cate putin zahar.

Introducem tava in cuptor pentru 15 minute, apoi turnam peste prune si blatul II. Introducem iarasi tava in cuptor si mai lasam la copt pana se rumeneste usor la suprafata.

Cand este gata, lasati prajitura la racit (daca aveti rabdare :-) ), taiati-o cubulete, presarati zahar pudra si rasfatati-va papilele gustative!!!

Enjoy!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune-0
Prajitura cu prune-1

COMENTARII (13)

Bucataras 1

05.02.2013, 18:49

Elena, bine ai venit in siteul cu cea mai vesela comunitate culinara. Aici este locul in care guverneaza zimbetul si vorba buna

Bucatardinpasiune 1

05.02.2013, 19:12

Emymyly 1

15.07.2013, 01:24

Ador prajiturile cu fructe

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41