Prajitura Cu Prune

de Meea in Dulciuri, 9 Sep 2016 | 476 vizualizari

 

 Am cam intarziat 9 zile cu anuntarea noului sezon, insa mai bine mai tarziu decat niciodata, nu? Ne intristam putin, fara sa vrem, pentru ca vara s-a terminat!  Totusi, noi nu vedem frumusetea toamnei. Ea creeaza un tablou pictat parca din povesti, cu nuantele de rosu,galben si maro ce imbratiseaza orizontul....  Si ce daca ploua? Stam la adapost ca "Doar' nu ploua cu foc"- zice tata. Si da, ploile sunt  mai lungi si reci, dar ce bine este sa dormi auzind sunetul picaturilor de apa care se sparg pe geam. Plus ca daca nu am mers pana acum pe un covor rosu, vom pasi pe un covor de frunze ( nu am folosit bine verbul "a pasi" pentru ca eu alunesc de numa pe frunzele ude haha:)) ). Sa nu o dam in melancolie, va povestesc 2 lucruri pe care toti bloggeri culinari le gandesc la inceputul anotimpurilor mai reci:


1. AAAH acum e musai sa fotografiez preparatele pana la ora 17, altfel lumina nu este deloc prietenoasa iar pozele vor lasa de dorit!

2. Acum nu trebuie sa mai las cremele intr-un lighean cu apa rece, amestecand din cand in cand, pana cand compozitia se raceste. O las pe balcon/geam 5 minute si gata, este racita! 

Va doresc un weekend linistit, eu una voi avea parte de unul simplu, fara prea multe activitati, unul de care chiar am nevoie! Pupici

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 14 prune
  • ( nu, nu sunt setata pe cifra 14 haha:)) )
  • gris
  • 100ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cu Prune:

Pentru inceput, spalam si taiem pe jumatate prunele, urmand ca apoi sa scoatem samburii.  Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma tare dupa care adaugam si cele 14 linguri de zahar si pliculetul cu zaharul vanilat. Continuand mixarea, vom obtine o bezea tare si lucioasa.

 Adaugam apoi galbenusurile si laptele. Separat, amestecam praful de copt cu faina si le adaugam peste amestecul de oua.
Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul inauntru. Miscandu-va foarte repete, puneti jumatatile de prune, una langa cealalta, presarati un pumn de zahar si unul de gris. Cu cat va miscati mai repede cu atat aveti sansele mai mari ca mai multe prune sa ramana deasupra blatului. Adaugam apoi galbenusurile si laptele. Separat, amestecam praful de copt cu faina si le adaugam peste amestecul de oua.

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina si punem aluatul inauntru. Miscandu-va foarte repete, puneti jumatatile de prune, una langa cealalta, presarati un pumn de zahar si unul de gris. Cu cat va miscati mai repede cu atat aveti sansele mai mari ca mai multe prune sa ramana deasupra blatului.

O toamna frumoasa si delicioasa sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/09/prajitura-cu-prune.html

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Cu Prune-0
Prajitura Cu Prune-1
Prajitura Cu Prune-2
Prajitura Cu Prune-3
Prajitura Cu Prune-4
Prajitura Cu Prune-5

COMENTARII (22)

mirela0911 1

10.09.2016, 10:43

Delicioasa!

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:50

Aletta 1

12.09.2016, 09:55

o prajitura de toamna,perfecta,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04