Prajitura cu rabarbar

de La Ancuta in Prajituri, 21 Iun 2011 | 19818 vizualizari

 

Inca o reteta din categoria Rabarbar... vor mai urma :D

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 1 pahar ulei
  • 1/2 pahar apa
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • 5-6 tije de rabarbar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar:

Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc.

Adaugam uleiul si mixam in continuare. Adaugam apoi apa si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare iar apoi o incorporam usor in aluat, cu miscari de jos in sus.

Turnam aluatul in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.

Tijele de rabarbar le curatam iar apoi le taiem bucatele. Presaram putin gris peste ele iar apoi le asezam in tava, pe toata suprafata aluatului.

Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra, si trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca iar apoi scoatem din tava. Pudram cu zahar si portionam.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu rabarbar-0
Prajitura cu rabarbar-1
Prajitura cu rabarbar-2
Prajitura cu rabarbar-3
Prajitura cu rabarbar-4
Prajitura cu rabarbar-5

COMENTARII (22)

Lau 1

02.07.2011, 23:16

bun

Raluca_Maria_94 1

11.05.2015, 17:59

Multumesc ptr reteta ..A iesit foarte buna

La Ancuta 1

12.05.2015, 22:00

Ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04