Prajitura cu rahat, gem si bezea

de Toamna07 in Prajituri, 5 Iun 2014 | 3865 vizualizari

 

Este o prajitura ieftina si foarte gustoasa ; gemul acrisor completeaza perfect rahatul dulce si aromat, iar bezeaua cu nuca....hmmmm . :)
Este extrem de frageda .

 

INGREDIENTE

  • Blat fraged :
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri cu smantana
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • faina cat cuprinde pentru ase forma o coca buna de intins cu vergeaua
  • Ingrediente pentru bezea :
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu nuca macinata bine
  • esenta de rom
  • 3 linguri zahar
  • Alte ingrediente
  • 6 linguri dulceata de prune
  • 1 cutie cu rahat ( 400 g)
  • zahar farin pt. ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat, gem si bezea:

Intr-un bol  amestecam toate ingredientele pentru blatul fraged,formam o coca si o impartim in doua parti egale.

O parte din coca o intindem pe fundul la tava de copt unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ( marimea 22/30 cm ). Ungem foaia cu dulceata sau gem de prune amestecat cu putina esenta de rom.Peste gem asezam felii  subtiri de rahat.

Albusurile le mixam bine cu cele 3 linguri de zahar,un strop esenta de rom si nuca macinata. Intindem bezeaua peste stratul de rahat. A doua parte de aluat se rade pe razatoarea mare si se presara peste bezea.

Dam prajitura super delicioasa la cuptor preincalzit pentru 45 minute,foc mediu,pana se rumeneste usor deasupra.

Cand este rece se pudreaza cu zahar.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu rahat, gem si bezea-0
Prajitura cu rahat, gem si bezea-1
Prajitura cu rahat, gem si bezea-2
Prajitura cu rahat, gem si bezea-3
Prajitura cu rahat, gem si bezea-4
Prajitura cu rahat, gem si bezea-5
Prajitura cu rahat, gem si bezea-6
Prajitura cu rahat, gem si bezea-7

COMENTARII (17)

mena29

mena29 1

05.07.2014, 08:28

La multi ani!

Bunica

Bunica 1

05.07.2014, 10:39

Buna rau!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

04.09.2014, 18:09

imi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01