Prajitura cu smochine verzi

de papabundetot in Prajituri, 5 Oct 2014 | 804 vizualizari

 

Imaginea copilariei mele este reprezentata de un ghiveci imens care era in sufrageria apartamentului nostru,in care trona un smochin foarte mare :) In timp…nu mai stiu ce s-a intamplat cu acel smochin,dar ma bucur sa vad ca smochinele cresc si prin curtile oamenilor pe care eu ii cunosc si ca lumea apreciaza acest fruct care mie imi aminteste de copilarie.

Zilele trecute o prietena ma intreba daca vreau niste smochine verzi si imediat dupa discutia cu ea mi-a si sclipit o idee de prajitura cu smochine verzi,care pana la urma s-a dovedit a fi extrem de gustoasa :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru dulceata de smochine:
  • 500 gr smochine verzi
  • 1 baton vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Pentru prajitura:
  • 10 oua de casa (mai mici)
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 4 linguri fulgi nuca de cocos
  • esenta de vanilie si lamaie
  • 2 plicuri praf de copt
  • Un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu smochine verzi:

Smochinele le-am spalat bine,le-am taiat  in sferturi si apoi le-am pus la foc cu zahar,semintele de la un baton de vanilie,batonul,coaja de lamaie,anason,scortisoara si le-am lasat la foc mic sa fiarba aproximativ 30 minute pana cand s-au inmuiat si au imprumutat aroma ingredientelor.Le-am lasat apoi sa se raceasca putin si m-am ocupat de prajitura.

Blatul: am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul,l-am amestecat bine cu zaharul pana cand si-a dublat volumul,am adaugat apoi esentele,uleiul si am continuat sa amestec.Eu uleiul nu l-am pus tot odata ci pe rand amestecand cu mixerul dupa fiecare cantitate de ulei adaugata.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat peste ele 4 linguri fulgi de nuca de cocos,2 linguri faina si am mai amestecat putin.Restul de 10 linguri de faina le-am pus peste galbenusuri,am omogenizat totul bine,apoi am luat pe rand din albusuri si am adaugat peste amestecul de galbenusuri,amestecand usor pentru a nu strica spuma.

Am asezat aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt,deasupra am pus smochinele racite deja si am dat tava la cuptor pana cand prajitura s-a rumenit frumos deasupra si aluatul s-a copt in profunzime 

Daca aveti si voi smochine verzi si nu stiti ce sa faceti cu ele…poate va innspira aceasta reteta!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu smochine verzi 345576
retete culinare - Prajitura cu smochine verzi 345577
retete culinare - Prajitura cu smochine verzi 345578
retete culinare - Prajitura cu smochine verzi 345579
retete culinare - Prajitura cu smochine verzi 345580
retete culinare - Prajitura cu smochine verzi 345581
retete culinare - Prajitura cu smochine verzi 345583
retete culinare - Prajitura cu smochine verzi 345585
retete culinare - Prajitura cu smochine verzi 345586

COMENTARII (10)

MOKUSKA 1

05.10.2014, 19:37

Miha 1

05.10.2014, 19:40

Eu demult vreau sa te intreb... de ce atat de mult praf de copt?

papabundetot 1

06.10.2014, 11:10

Miha, nu mi se pare mult...si tava in care fac e mare si cuptorul e defect...asa ca asta e calea pt o prajitura uniforma , neavand copilasi care sa manance,noua nu ne dauneaza in nici un fel!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: