Prajitura cu urda si mure

de oanapl in Prajituri, 17 Feb 2017 | 2840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g mure
  • 500 g urda
  • 3 oua
  • 120 g unt
  • 180 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 120 ml iaurt
  • 250 ml smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda si mure:

Speli murele, apoi le lasi la scurs intr-o sita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena.
Separat, amesteci faina cu praful de copt si sarea. Pui jumatate din ingredientele uscate peste compozitia de oua si urda si mixezi usor. Adaugi extractul de vanilie, smantana si jumatate din iaurt si omogenizezi din nou. La final, adaugi restul de faina si iaurt si mixezi usor, doar pana cand se incoporeaza complet. Adaugi murele si amesteci usor.

 Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ornezi cu cateva mure. Introduci tava (de dimensiuni 24/24 cm sau 20/30 cm) in cuptorul preincalzit, la 180 grade C (foc mediu). O coci pentru 45-50 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e gata, o scoti din cuptor si o lasi la racit in tava, iar apoi o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

oanapl 1

18.02.2017, 18:25

Multumesc! E delicioasa si trebuie incercata si cu alte fructe de sezon.

Rocsi 1

18.02.2017, 20:13

cristina1985 1

19.02.2017, 13:21

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie