Desert haiose

de mirela0911 in Prajituri, 4 Feb 2019 | 7957 vizualizari

 

Nu am mai facut haiose cred ca de vreo treizeci de ani, dar atunci eram doar ajutor in bucatarie. Mi se pareau foarte greu de facut dar nu e deloc asa. Am facut niste haiose grozav de bune, umplute cu rahat si gem de prune cu nuca.

 

INGREDIENTE

  • 600 g osanza
  • 200 g faina alba
  • 800 g faina alba
  • 1 lgt rasa cu sare
  • 1 ou
  • 200 ml vin alb
  • 1 lg untura
  • apa minerala cat cuprinde
  • rahat colorat
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • zahar pudra vanilat
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert haiose:

Osanza se curata de pielita, apoi se da prin masina de tocat si se amesteca bine cu cele 200 g faina. Se imparte in 3 parti egale.

Intr-un bol se pune faina, sarea, untura, oul si vinul alb. Se amesteca cu mana apoi se toarna apa minerala putin cate putin atat cat cere aluatul pentru a se putea framanta. Se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta timp de 10-15 minute.

Se intinde intr-o foaie patrata si se unge cu o parte din osanza cu faina. Se impatura astfel: se aduce aluatul dinspre stanga spre dreapta pana la jumatatea foii apoi se petrece cealalta parte peste aluat si se indoaie apoi pe verticala, partea de deasupra pana la jumate si apoi partea de jos. Cel mai bine se vede din poze. Se da la rece timp de 20 de minute apoi se repeta de inca 2 ori operatiunea.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o bucata si se intinde intr-o foaie subtire de 3-4 mm. Cu un cutit fierbinte se taie in patratele apoi se asaza cate o lingurita din amestecul de gem cu nuca sau rahat. Se pliaza in dou si se asaza in tava. Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade si se lasa pana se rumenesc usor si se desfac foite.

La fel se procedeaza si cu cealalta bucata de aluat.

Asa calde se tavalesc sau se presara zahar pudra vanilat. Sunt minunate!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a taia mai usor aluatul, puneti lama cutitului direct pe flacara focului pentru cateva secunde!

2

Se pot umple cu ce preferati, insa cele mai bune sunt cu gem de prune si nuca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert haiose" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Leo