Prajitura cu visine

de Sim0na in Prajituri, 27 Mar 2012 | 6668 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g visine
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut bine adaugand treptat zaharul, apoi apa fierbinte. Cand zaharul este aproape topit, am adaugat galbenusurile unul cate unul.

Apoi am pus uleiul, mixand continuu. Faina am amestecat-o cu praful de copt, apoi am incorporat-o in compozitia de oua amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. La final am pus si esenta de vanilie.

Compozitia am pus-o intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Visinele care au stat in prealabil la scurs intr-o strecuratoare, le-am amestecat cu o lingura de faina, apoi le-am pus deasupra compozitiei din tava.
Am dat tava la cuptor, la 170 grade, timp de 40 minute.

La final am pudrat prajitura si cand s-a mai racit am taiat-o bucati potrivite.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu visine 154375
retete culinare - Prajitura cu visine 154376
retete culinare - Prajitura cu visine 154377
retete culinare - Prajitura cu visine 154378
retete culinare - Prajitura cu visine 154380
retete culinare - Prajitura cu visine 154381
retete culinare - Prajitura cu visine 154383
retete culinare - Prajitura cu visine 154384

COMENTARII (28)

Sim0na 1

29.03.2012, 15:18

Multumesc!

Ramona_H 1

01.04.2012, 21:09

Am facut-o aseara si a avut mare succes. A crescut foarte bine si e tare pufoasa :*

Rux 1

01.04.2012, 21:13

Deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: