Prajitura cu visine

de tammar in Prajituri, 14 Sep 2013 | 1370 vizualizari

 

Azi am pregatit o prajitura cu visine, am facut o crusta mai putin obisnuita cu dulceata si scortisoara, o combinatie un pic mai ciudata, nu doar pt gust ci si pentru aspect. Va invit sa o preparati cu mare incredere.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 350 g visine proaspete (sau congelate)
  • 2 lingurite faina (sau amidon)
  • 1/2 lingutite scortisoara
  • Crusta:
  • 150 unt
  • 4 foite gelatina
  • 250 g visine congelate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 g zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Scoatem samburii din visine ,apoi le pudram cu amidon si scortisoara.  

Intre timp pregatim aluatul: Frecam untul cu zaharul,apoi ouale, unul cate unul, amestecam la fiecare ou pana se incorporeaza bine, adaugam esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Vom obtine un aluat consistent pe care jumatate il vom pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt si unsa cu unt si marginile. Punem visinile pe toata suprafata aluatului, apoi turnam cealalta jumatate a aluatului. Dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 190 grade.

Intre timp pregatim crusta: Zeama lasata de la decongelarea visinelor o punem pe foc cu cele 60 grame de zahar brun, amestecam bine pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam untul, amestecam cu lingurita de scortisoara , apoi o luam de pe foc si lasam se sa racoreasca putin. Adaugam foitele de gelatina rupte in apa rece, amestecam continuu pana se dizolva.

Scoatem prajitura de la cuptor, o taiem in patratele,dupa preferinta si turnam crusta deasupara si o decoram cu visinie.

 

TIPS-URI

1

cu ajutorul unei scobitori verificam deca prajitura e gata inainte de a o scoate din cuptor

COMENTARII (20)

tammar 1

16.09.2013, 19:01

ma bucur.

Patricia Iordache 1

16.09.2013, 21:45

O voi incerca si eu!

tammar 1

17.09.2013, 23:09

chiar te rog

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S