Prajitura cu visine

de Ramonaky in Dulciuri, 26 Iun 2010 | 14580 vizualizari

 

Am "furat" reteta de la Oana,eu de obicei o faceam simpla,fara cacao,dar cand am vazut la ea...am salivat o zi intreaga :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 2 linguri de cacao
  • coniac (nu am avut esenta de rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Spalam visinele,le scoatem samburii si le lasam cu putin zahar sa se indulceasca.

Dam drumul la cuptor.

Separam galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra(pus lingura cu lingura).Se adauga apoi si faina,amestecand de jos in sus.

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si se toarna incet peste compozitia de galbenusuri,amestecand tot de jos in sus.

Separam jumatate din compozitie si adaugam cele 2 linguri de cacao si coniacul.Se amesteca incet,de jos in sus.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem mai intai compozitia alba,apoi pe cea cu cacao si la sfarsit asezam visinele scurse bine de sirop.

O dam la cuptor,la foc mediu,pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate tava,se lasa la racit dupa care se pudreaza cu zahar pudra si se taie bucatele.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine-0
Prajitura cu visine-1
Prajitura cu visine-2
Prajitura cu visine-3
Prajitura cu visine-4
Prajitura cu visine-5

COMENTARII (26)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

10.07.2010, 12:27

Ce frumoasa ti-a iesit , superba! trebuie neaparat sa fac si eu, mor de pofta!

choupynette

choupynette 1

24.06.2011, 10:56

nu inteleg!! praf de copt nu pui sau ai uitat sa scrii? cu ce creste???

ryta

ryta 1

24.05.2014, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!