Prajitura Cuburi de Gheata

de leoflori in Prajituri, 9 Iun 2009 | 106192 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 oua (separ albusuri de galbenusuri)
  • 120 gr. zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 50 gr. cacao ( ea a pus 70 gr.)
  • 80 gr. faina
  • pentru crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri de zahar
  • 800 ml. lapte pt.budinca (am pus mai putin decat scrie pe plic, ca sa iasa mai tare)
  • 220 gr. margarina la temp. camerei
  • Siropul : 
  • 150 ml. apa + 3 linguri zahar + esenta portocale ( sau esenta rom,vanilie)
  • Decor: 
  • 300 ml. frisca + margeluse decor (sau cacao)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cuburi de Gheata:

Bat albusurile spuma, adaug zaharul si bat iar pana se intaresc.

Adaug galbenusurile si cacaoa, amestec bine.

Pun si faina care a fost amestecata cu praful de copt si cu lingura/spatula amestec usor de jos in sus pana la omogenizare.

Pun in tava unsa si tapetata cu faina, si coc mai intai la foc mic, iar dupa 10 minute la foc mediu, timp de 30 minute. (proba scobitorii)

Fac siropul : fierb apa + zaharul pana se topeste acesta iar cand s-a racit pun esenta.

Fac budincile cum scrie pe plic iar cand s-au racit adaug margarina frecata cu 2-3 linguri de zahar si amestec pana la omogenizare.

Insiropez blatul, pun budinca si nivelez (am tinut cca 30 minute budinca la frigider inainte sa o pun)

Pun si frisca batuta bine, nivelez, trag dungi cu dintii furculitei, pun margelusele.

Dau la rece cel putin 3 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Cuburi de Gheata 4375
retete culinare - Prajitura Cuburi de Gheata 4376
retete culinare - Prajitura Cuburi de Gheata 4377
retete culinare - Prajitura Cuburi de Gheata 4378
retete culinare - Prajitura Cuburi de Gheata 4379
retete culinare - Prajitura Cuburi de Gheata 4380

COMENTARII (10)

iri_iri 1

28.03.2013, 20:57

Aurelia 07_07 1

12.05.2013, 14:26

O prajitura super buna

-Miti- 1

22.05.2013, 23:20

Am incercat-o si eu cu budinca de cafea,excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18