Prajitura Cununie

de nacularisa in Prajituri, 10 Mai 2014 | 4474 vizualizari

 

A fost denumita astfel pentru ca a fost pregatita pentru logodna mea si cum nu stiam ce nume sa ii dam,ne-am gandit ca acesta e potrivit pentru a nu o uita :)

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 5 oua mari (6 oua mici),
  • 6 lg zahar pudra,
  • 4 lg ulei,
  • 6 lg faina,
  • 1 praf sare,
  • esenta vanilie
  • Blat negru:
  • 5 oua mari (6 oua mici),
  • 6 lg zahar pudra,
  • 5 lg nuca macinata,
  • 1 lg faina amestecata cu 1 lgt praf copt,
  • 2-3 lg cacao,
  • 1 praf sare
  • Crema:
  • 750 ml lapte de casa (din comert cel mai gras),
  • 300 g zahar,
  • 3 lg cu vf amidon,
  • 2-3 lg cacao,
  • 200 g margarina Rama/unt,
  • 2-3 cuburi cioc.menaj,
  • 1 plic crema de ciocolata Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Cununie:

blat alb

-se separa galbenusurile de albusuri

-albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga zaharul

-galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia si se adauga peste albusuri

-apoi faina si se amesteca cu un tel/spatula

-aluatul trebuie sa aiba consistenta ca la cel de bezea

blat negru:

-se separa galbenusurile de albusuri

-se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si apoi se adauga zaharul

-se adauga ulterior galbenusurile amestecate cu putina esenta de rom,apoi amestecul de cacao-nuca-faina+ 1 lgt praf de copt si se amesteca cu un tel/spatula

crema:

-750 ml lapte se pun pe foc impreuna cu amidonul si cand se incalzeste se adauga 3 lg cacao,2-3 cub cioc neagra de menaj,zaharul si un praf sare si se amesteca continuu pana se ingroasa f tare.

-se ia de pe foc si se adauga margarina/untul si lasam sa se raceasca

-separat se prepara crema Dr.Oetker, amestecand 1 plic cu 100-150 ml lapte(eu am pus 250 ml ca pe plic si mi-a rezultat crema finala prea moale) si 3 lg zahar pudra,pana are un aspect spumos si e f tare.

-cand prima crema s-a racit se adauga esenta de rom si se incorporeaza cu cea de-a doua crema.

-cand blaturile s-au racit,insiropam blatul de cacao foarte putin cu sirop( 1 cana apa cu 2 lg zahar),punem jumatate din cantitatea de crema,apoi blatul de vanilie punand si peste acesta restul de crema si presaram pe deasupra nuca de cocos din ambudenta

TIPS-URI

1

cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz

2

daca vi se pare prea multa crema,atunci puteti sa nu o puneti pe toata,apreciati dvs

3

pentru ca prajitura trebuie introdusa la frigider imbracata in folie transparenta,inainte de a insiropa blatul de cacao,il asezam pe o tava pe care am pus folii transparente, suficient de lungi incat sa acopere si suprafata (punem folii pe lungime, latime si oblic la toate colturile pentru ca in momentul prepararii prajiturii sa nu curga crema)

4

ulterior se pune la frigider si se pune o greutate pe ea si se lasa pana a2a zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Cununie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bavareze cu ciocolata si alune