Prajitura de ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 29 Apr 2013 | 37975 vizualizari

 

O prajitura usor de facut si simpla dar in acelasi timp destul de rafinata :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 40 g cacao neagra
  • 5 oua
  • 65 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
  • 200 g zahar amestecat cu 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri rom
  • 50 ml apa rece
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata
  • 100 g nuci macinate
  • glazura de ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de ciocolata:

Amestecam 150 g de zahar cu apa,frisca lichida si cacaua si le punem pe baie de aburi pana se topeste zaharul.Adaugam ciocolata si mai lasam pana se topeste complet ciocolata.
Mixam untul spuma apoi adaugam treptat din crema de ciocolata racita si galbenusurile.La final adaugam romul.
Impartim compozitia in 2 .
Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam restul de zahar(50 g) si mixam pana rezulta o bezea tare.
Peste prima compozitie adaugam faina si albusurile amestecand usor cu un tel pentru a nu se lasa albusurile.
Tapetam o tava mica(20 cm) cu hartie de copt si coacem blatul pentru 30-35 de minute in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)
Restul de crema o amestecam cu 100 g nuci macinate.
Taiem blatul racit in 2, il umplem cu crema si glasam prajitura in ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura de ciocolata-0
Prajitura de ciocolata-1
Prajitura de ciocolata-2
Prajitura de ciocolata-3
Prajitura de ciocolata-4
Prajitura de ciocolata-5
Prajitura de ciocolata-6
Prajitura de ciocolata-7
Prajitura de ciocolata-8
Prajitura de ciocolata-9
Prajitura de ciocolata-10

COMENTARII (44)

Panacris 1

10.02.2014, 07:54

Lavinia 1

10.02.2014, 10:45

Giana 1

29.05.2014, 13:48

Dementiala

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41