Prajitura de lamaie cu sirop

de boscodina in Prajituri, 22 Sep 2009 | 4498 vizualizari

 

Am descoperit-o de curand , dar m-a vrajit bine :) Simpla , delicata si totusi imbatatoare de simturi.

 

INGREDIENTE

  • 225 g unt
  • 3 oua
  • 225 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 200g zahar alb
  • 70g zahar brun
  • 150 ml lapte
  • pentru sirop
  • 100 g zahar
  • sucul de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de lamaie cu sirop:

Untul impreuna cu zaharul alb si brun se bate pana devine spuma.Se adauga ouale , unul cate unul, dupa fiecare se omogenizeaza spuma.

Se toarna laptele cate putin si se amesteca. Se adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt inainte, adaugam treptata si omogenizam. Adaugam si coaja de lamaie si mai amestecam un pic.

Aluatul se pune in tava unsa cu unt si se pune la copt 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Se face testul scobitorii si se scoate pe un gratar la racit( este aurie deasupra). Fierbinte cum e se inteapa cu un bat pentru frigarui sau cu o furculita cu 2 dinti, gaurele sa fie la distanta de aproximativ 2cm.
Sucul de lamaie se amesteca cu zaharul (ingredinetele siropului) la rece, nu se incalzeste si se toarna cu lingura peste prajitura. Se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se poate taia folosind forme geometrice si se orneaza

 

TIPS-URI

1

e recomandabil sa fie ornata cu afine sau capsuni, daca lipsesc ..merg si niste nuci.

COMENTARII (10)

boscodina 1

23.09.2009, 09:04

sa vezi ce sunet cristalin scoate cand coboara alene pe soseaua gatului...e trafic continuu pana se termina tava

Bucataras Medi 1

03.03.2010, 16:29

arata superb ....................

Bya Ralu 1

26.12.2012, 00:20

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41