Prajitura delicioasa

de lacrimioara in Prajituri, 1 Mai 2011 | 5470 vizualizari

 

aceasta prajitura am luat-o de aici de pe bucataras, de la julie si multumesc

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 linguri de zahar,
  • 5 oua,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 5 linguri ulei,
  • esenta vanilie.
  • Crema1:
  • 1 plic budinca vanilie,
  • 500 ml lapte,
  • 100 gr ciocolata alba.
  • Crema 2:
  • 300 gr zmeura(capsuni),
  • 3-4 linguri zahar,
  • 100 ml apa,
  • 3 folii de gelatina.
  • Crema 3:
  • 300 ml frica,
  • 3 linguri zahar,
  • vanilie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa:

Blat:

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si vanilia se da la copt intr-o tava de 35/25 am folosit eu dar daca e mai mica cred ca e mai bine ca iese blatul mai gros si eu din reteta care m-am inspirat nu avea masura tavi si am folosit de care am avut, dam la 180 grade aproximativ 25 minute.

Crema1:

Facem budinca dupa instructiuni luam de pe foc si adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste dam la racit.

Crema2:

Punem apa la fiert cu zaharul dupa care lasam sa dea cateva clocote si adaugam capsunile sau zmeura lasam sa mai dea un clocot, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Crema 3:

Batem frisca cu zaharul si esenta de vanilie.

Asamblare:

blat prima crema,apoi a doua crema si la final a treia adica frisca batuta deasupra ornam dupa preferinta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura delicioasa-0
Prajitura delicioasa-1
Prajitura delicioasa-2

COMENTARII (21)

aziz

aziz 1

03.05.2011, 08:31

lia maria

lia maria 1

03.05.2011, 15:13

adry88

adry88 1

14.05.2011, 17:40

chiar k e delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!