Prajitura Deliciu

de Andreea Caroline in Prajituri, 6 Sep 2015 | 20556 vizualizari

 

Pozele nu sunt reusite insa va garantez ca prajitura este dementiala !!! Am auzit atit de multe laude pentru aceasta prajitura incat am zis ca e musai sa o incerc . Sotul a devenit un fan si ar fi vrut intreaga prajitura doar pentru el :) ... Este o prajitura cu gust divin ... si isi merita denumirea de Deliciu .... sa mai zic ca este acel gen de prajitura care o pui la frigider iar frigiderul parca devine un magnet , te mai duci mai iei o bucatica ...iar mai treci iar mai iei :))) ... Pe scurt cine nu a facut prajitura asta trebuie neaparat sa o incerce :)
Inspiratia a fost reteta Gabitei >:D< ( ea are si poze frumoase ;) )

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 4 albusuri
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2 linguri cu faina alba tip '00'
  • 3 linguri cu nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit cu sare

Pentru crema :

  • 4 galbenusuri
  • 250 ml frisca lichida
  • 50 ml smantana + 1 lingura zahar
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri cu lapte

In plus :

  • 200 gr nuca prajita si tocata
  • 1 ceasca cu cafea
  • 200 gr nutella
  • biscuiti simpli
  • nuca macinata ( pentru decor )
  • cacao ( pentru decor )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Blat :

Luam o tava si o tapetam si hartie de copt . Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata. 

Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam spuma tare adaugand putin cate putin zaharul pana devin o spuma tare si lucioasa . ( intorcand bolul, albusurile nu cad) 

Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in bolul cu albusuri .Punem pesmetul si nuca si amestecam totul cu grija cu miscari lente de jos in sus .

Cu o lingura distribuim compozitia de albusuri in tava cu nuca ,cu atentie insa , sa nu stricam stratul de nuca . Nivelam totul si dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 20-25 minute , pana ce la suprafata s-a aurit frumos . 

Scoatem tava din cuptor , si cat inca este fierbinte, rasturnam blatul pe o tava ,inlaturam hartie de copt si intindem crema de ciocolata Nutella pe intreaga suprafata .Lasam sa se racoresca si tav tava la rece. 

Crema :  

Punem intr-un vas galbenusurile si le amestecam cu zaharul si laptele. 

Punem vasul la foc mic si amestecam in continuu pana devine de consistenta unei smantani .

Intr-un bol mixam la viteza maxima frisca lichida cu smantana si cu o lingura cu zahar.

Cand amestecul de galbenusuri s-a racit bine , il adaugam la frisca lingura cu lingura mixand bine la prima treapta a mixerului . 

Scoatem tava din din frigider . 

Peste stratul de Nutella punem jumatate din crema si nivelam . Aseazam apoi un strat de biscuiti bine insiropati in cafea . Asezam restul de crema ,nivelam frumos si presaram cacao si nuca macinata. 

Dam tava la frigider pentru cateva ore si daca aveti rabdare sa o lasati la frigider pana a doua zi este mult mai buna prajitura . 

Portionati si serviti ! Este un DELICIU !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Deliciu-0
Prajitura Deliciu-1
Prajitura Deliciu-2
Prajitura Deliciu-3
Prajitura Deliciu-4
Prajitura Deliciu-5
Prajitura Deliciu-6
Prajitura Deliciu-7
Prajitura Deliciu-8
Prajitura Deliciu-9
Prajitura Deliciu-10
Prajitura Deliciu-11
Prajitura Deliciu-12
Prajitura Deliciu-13
Prajitura Deliciu-14
Prajitura Deliciu-15
Prajitura Deliciu-16
Prajitura Deliciu-17
Prajitura Deliciu-18
Prajitura Deliciu-19
Prajitura Deliciu-20

COMENTARII (33)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

08.09.2015, 10:06

Mihaela...sa o incerci ...o bunatate

miki_a

miki_a 1

08.09.2015, 15:36

Una din cele mai bune si "delicioase" prajituri!!!!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

08.09.2015, 18:17

Asa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!