Prajitura Desteapta

de GretaRachita in Prajituri, 18 Ian 2014 | 3852 vizualizari

 

Iubesc bucataria. Sunt mereu in cautarea de a ma perfectiona in acest sens, de a cunoaste cat mai mult in acest sector, de a sti totul cu privire la tehnicile de gatire. Citesc absolut tot ce ajunge in mainile mele si care are chiar si cea mai mica legatura cu bucataria, cu ccea ce poate ajunge pe mesele si in farfuriile noastre. De multe ori ma intrsitez gandindu-ma ca trebuie sa dorm cele 4-5 ore pe noapte, ore in care as putea sa invat mai multe in ce priveste bucataria, as putea sa adun asa de multe cuostinte... Nu se poate inventa o metoda pentru ati putea inmulti cunostintele intr-un anumit domeniu in timp ce dormi? Nu ar fi deloc rau... Imi place sa experimentez, sa incerc orice in bucatarie ...dar ador si sa aduc in bucataria mea gusturile copilariei. E foarte ciudat si nu stiu de ce, dar unul dintre lucrurile care imi place cel mai mult este acela de a reinterpreta mancaruri ce apartin copilariei mele. Am obesrvat ca aceasta este o tendinta ce apartine si marilor genii alle bucatariei. ...asta inseamna ca nu sunt pierduta, inca, :)) nu sunt chiar asa de ciudata.
Asadar, astazi va propun o prajitura pe care mama mea o pregatea sambata seara, in acele seri de sambata in care realiza ca timpul nu i-a permis in niciun fel sa ne pregateasca ceva dulce mai elaborat. Este vorba de o prajitura pe care mama o numea: prajitura inteligenta sau falsul cremes si asta pentru ca folosind un singur aluat obtinea ca si rezultat o prajitura cu 2 straturi de foi si o crema gelatinoasa la mijloc, pe care eu il vedeam ca un mixt intre un cremes si o crema de zahar ars, doua din deserturile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • - 8 oua
  • - 1 l de lapte
  • - 4-5 de pliculete de vaniglie sau 2 bete de vanilie
  • - 200 g de unt/ margarina vegetala
  • - 8 linguri de zahar
  • - 9 linguri de farina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Se freaca bine galbenusurile cu zahar. Topim untul sau margarina in cuptorul cu microunde si o amestecam cu galbenusurile (untul/margarina le racim inainte de a le amesteca cu ouale). Adaugam faina, laptele si albusurile batute spuma. Turnam toata compozitia intr-o tava inalta unsa cu unt si tapetata cu faina. O dam la cuptor la 180 grade preincalzit, pentru 1 ora.

O lasam sa se raceasca pana a doua zi. Mama o pregatea sambata seara pentru a o putea gusta duminica. Imi amintesc ca uneori adauga in compozitie un praf de budinca de vanilie.

Eu de data data aceasta am facut si o glazura de ciocolata topind 80 de grame de ciocolata la bagne marie cu 25 g de smantana dulce. Am decorat prajitura rece cu aceasta glazura calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

diaconta 1

18.01.2014, 21:53

va trebui s-o faptuiesc si eu

GretaRachita 1

19.01.2014, 09:29

Multumesc fetelor. Sa imi spui cum a iesit Dia

MotanLaOale 1

19.01.2014, 09:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu cacao